Hur sprider en Hypericum buske

Förökningsmaterial hypericum buskar är lätt och billig. Beroende på vilken mängd hypericum du växer, kan de vara en vacker och härdig tillägg till din trädgård. Hypericum, även känd som St John's Wort, Arons skägg eller Rose of Sharon, är en semi lövträ perenn buske--- eller en invasiva ogräs. De små weedy versionerna av hypericum, med gula blommande blommor, är invasiva och skadliga, men de blommande buske sorterna kan lätt spridas. Hypericum buskar är robust och flexibel, och tål nästan vilken jordmån; de är resistenta mot både torka och extrem värme.

Instruktioner

Förökningsmaterial Hypericum buskar

•Förbered böka medium med en blandning av krukväxtjord med en liten mängd sand eller perlit blandas i. Fyll en 6-tums gryta (med hål i botten) nästan full med Rota medlet, lämnar ett 1-tum utrymme överst. Placera krukan på en liten bricka med sand eller fint grus till ger bra dränering.

•Var sticklingar från etablerade hypericum. Du ska uppnå bästa resultat med vintern sticklingar. Använd en skarp, ren kniv för att skära en smal stam som är 4 till 8 inches lång. Ta bort bladen, om någon kvar, med undantag för två eller tre små blad på spetsen av styckning.

• Använd en penna för att peta ett hål i krukväxtjord i din behållare. Kontrollera att hålet är nästan lika djup som din hypericum skärning. Doppa det skurna slutet av stammen i böka hormon; indolebutyric syra (IBA) och naphthaleneacetic syra (Nordqvist) främjar böka, och båda säljs som pulver eller lösningar. Kontrollera förlorar utgångsdatumet---de pudrade sorterna styrka efter lång lagring.

•Shake av överskjutande böka hormon och in hypericum styckning i hålet i marken. Tryck skaftet ner till bara 1 eller 2 inches av spetsen kvar ovanför ytan, sedan försiktigt packar jorden runt stammen så det är i kontakt med marken. Upprepa de här stegen om du startar mer än en skära. Vattna jorden lätt så det är jämnt fuktig men inte blöt.

•Täcka behållaren och facket med plast. Väska hela upp i en stor genomskinlig plastpåse med en stor plast bricka eller locken, eller vända upp och ner en djup glas skål eller bakning maträtt över toppen. Hålla täckt hypericum styckning i en varm plats, men Undvik direkt solljus. Tillsätt vatten så att sand eller grus i facket att upprätthålla en fuktig miljö för din skärning; Du kan också dimma upp i skärning med en spray flaska och rumstemperatur vatten.

Övergår Hypericum till utomhus

• Håll jorden fuktig men inte våt. Kontrollera att sand eller grus i facket är inte vattendränkt. Hålla styckning i ett något varmt område (60-65 grader F, ge eller ta några grader). Lägg inte till någon typ av gödningsmedel eller anläggningen mat medan sticklingarna är etablerade.

•Förvara den rotade skära i behållaren tills det visar ny tillväxt och motstår en mycket mild bogserbåt---detta anger det framgångsrikt är rotade i marken. Sedvanlig hypericum till sin nya upptäckt miljö genom att ta bort locket under korta perioder. Peta hål i plastpåse eller plast lock eller prop upp glas omslaget om thats vad du använde, att låta lite mer luft varje dag för att nå den nya anläggningen.

•Flytta krukväxter hypericum utomhus i varma vårvädret. Hålla krukan på en varm plats mot direkt solljus, och föra den tillbaka inomhus om vädret vänder cool. Undvik hårda solen eller temperatur ytterligheter i en månad innan plantering. Flytta den krukväxter hypericum gradvis till en varm, solig plats, och plantera det i gården i början av sommaren på samma djup som stammen var i behållaren.

Tips & varningar

  • Hypericum frön kan sås utomhus i början av hösten för våren grobarhet.
  • Weedy form av hypericum, johannesört, anses vara invasiva. Enligt US Forest Service minskades populationsnivåerna dramatiskt efter en biologisk bekämpning programmet startades mer än 50 år sedan i kraftigt angripna områden i västra USA. Det designeras en skadliga ogräs i sju stater och två kanadensiska provinser.
  • Johannesört kan vara giftiga för djur.
  • Beskärning av växter kan orsaka kontaktdermatit.