Hur sprider en härdig banan träd

Hur sprider en härdig banan träd

I släktet Musa anses subtropisk växter, men olika sorter nyligen infört bananplantor något härdiga. "Orinoco" anses den mest toleranta av kyla. "Musa basjoo" är härdig till US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 5 om på en skyddad plats. Bananer behöver mellan 10 och 15 månader frostfritt villkor för att producera en blomma stjälk och frukt. En idealisk temperatur för tillväxt är från 55 till 80 grader Fahrenheit. Växterna slutar växa när temperaturen är över eller under detta intervall. Perenn bananplantor producera ungar, som kan delas för förökning.

Instruktioner

•Divide pup från moderplantan. Mindre växter utvecklas från jordstammar. Den idealiska startar för förökning är 3 fot lång, men med lite omsorg, kan du ta bort mindre pups och odla dem framgångsrikt. Modern anläggning behöver vara friska och minst 7 månader gammal. Ta bort pups innan de överordnade växt frukterna.

•Kapa ut valparna på våren. Använd en spade när du tar bort dem från en växt i marken. Placera skyffeln nära till insidan av pup där den lägger till överordnade. Tryck ner hårt och bestämt att bryta pup och sedan gräva. En frisk valp kommer att ha en bit av corm och rötter.

•Ta bort valpar från container växter med en jord kniv. Skjut förälderväxten av dess potten på en presenning, och lägga den på sin sida. Klipp ut nya bananplantan, att göra vissa att behålla en bit av corm från förälder.

•Pot upp valparna i en blandning av hälften krukväxtjord och halva kompost. Plantera de nya bananerna nära ytan av potten med bara corm och rötter omfattas av jordblandningen. Rensa bort de största bladen, lämnar bara små, nya, hoprullade blad på den nya anläggningen.

•Placera krukor i ett soligt läge med mitten av eftermiddagen skydd. Mata startar efter två veckor med 1/4 pund av gödselmedel en gång per månad. Blanda maten in i topp 3 inches av jord men får inte någon på bladen. Vatten väl efter utfodring tills fukt leaches ur dräneringshål. Låt inte den pups att torka ut. Vattna dem varje vecka eller behov att hålla potten fuktig men inte blöt.