Hur sprider en bitterljuv Vine

Hur sprider en bitterljuv Vine

Bittersweet är en lövfällande, vedartade prydnadsväxter vinranka som växer antingen odlas eller naturligt i tempererade regioner i östra och centrala USA. Den förekommer i bestånd av träd, snår och även längs staketet rader. Denna härdiga, kraftig växt är känt att döda små träd och buskar av överväldigande dem. Även om hemma i Asien, den orientaliska bittersweet (Celastrus rosthornianus) är nära besläktat med amerikansk bittersweet (Celastrus scandens) i utseende och vana, och trivs i Nordamerika.Bitterljuv vinstockar har inte betydande blommig visar. Deras skönhet ligger dock i de iögonfallande frukter som de producerar. Ljusa röd-orange bär exponeras av avskilja gul-orange frukter på hösten, vanligtvis runt September, och kan förbli intakt och vackra i stora delar av vintern. Bittersweet skära i detta skede och förde inomhus kommer att belöna dig med långvarig dekorationer. Dock hålla dem utom räckhåll för barn och husdjur, eftersom alla delar av växten är giftiga. Dessa vackra vinstockar sprids lätt, antingen från frö eller sticklingar.

Instruktioner

•Collect mogna frukter så snart de dela öppna att exponera de röda bär i September och November.

•Spread frukter på några tidningar i ett enda lager. Låt dem torka i två till tre veckor i rumstemperatur. Ta bort fröna från frukten och sprida dem i ett enda lager på dagsfärska tidningar. De behöver torka i rumstemperatur under ungefär en vecka.

• Fyll botten av en klar plast väska med ca 1 tum av torv eller sphagnum mossa och fukta den lätt utan att den blir blöt. Placera de bitterljuva fröna på ytan av mossa och täcka dem med en annan tum av mossa. Fukta som något, alltför.

•Seal hänga lös av frön och kylskåp i din vegetabiliska låda i tre månader. Fröna kommer att behöva vila under denna period av dvala för att kunna gro.. Kolla påsen var en eller två veckor för att se till att mossan inte har torkat ut. Hålla den jämnt fuktig.

•Ta bort påsen med frön och mossa från kylskåpet och se till att mossan är fuktig. Öppna påsen för att tillåta luftcirkulationen och sätta den i indirekt ljus i rumstemperatur. Låt inte mossan torka ut, men inte blöta det, heller. Dina bitterljuv vine frön kommer snart gro och växa små stjälkar och rötter.

•Plant bitterljuva plantor i små behållare av planteringsjord jord så snart de producerar ett par blad, och ställa dem på fönsterbrädan. Hålla plantering mediet jämnt fuktig. De unga plantorna kan flyttas till utomhus trädgårdsarbete ställen så snart någon risk för frost har passerat.

Propagera Bittersweet från sticklingar

•Var 3 ½-4 tums sticklingar från soft, omogna bitterljuv spets skjuter med två eller flera blad intakt under mitten av sommaren. Gör en kvadrat skär precis under en lövnod.

• Fyll en 2-tums lerkruka med en 1:2 blanda av vitmossa eller torv och grova perlit och fukta plantering mediet.

•Ta bort bladen från botten hälften av bitterljuva styckning. Doppa sin bas i böka hormon, och plantera det omedelbart i beredda 2-tums potten.

•Anslut hålet i botten av en 4-tums lera potten så att det kommer att hålla vatten. Placera det i mitten av en 8-tums plastkruka så att deras fälgar är ännu. Du kan använda stenar eller jord till lyfta upp mindre potten, om behöver vara. Fyll mellanrummen mellan 4-tum och 8-tums krukor med jord att hålla den mindre behållaren stadigt på plats.

•Ställ in den 2-tums krukväxt bitterljuv skära på några stenar i 4-tums potten så att deras fälgar är ännu. Fyll 4-tums potten med vatten.

•Täcka bitterljuv plantan och krukorna med en klar plast väska. Ange dem i ljusa, indirekt ljus. Du behöver inte direkt vatten plantan igen, eftersom det kommer att dra sin fukt direkt genom den lerkruka i. Bara hålla vattnet fullt i reservoaren som omger den. Öppna väskan för en liten stund för ventilation om kondens samlar på insidan av den.

•Plant bitterljuva plantor utanför i ett soligt läge skyddade från höga vindar när de är rotade tillräckligt--i ungefär två till fem veckor.

Tips & varningar

  • Bitterljuv växter är invasiva och sprids flitigt. Begränsa din utomhus bitterljuv vinrankan till sitt eget träd eller spaljé i din trädgård, och beskära aggressivt på senvintern eller tidiga våren att hålla det under kontroll.