Hur sprider en Annabelle Hydrangea

Hur sprider en Annabelle Hydrangea

"Annabelle" är en sort av hortensia arborescens, även känd som vilda hortensia, slät hydrangea eller sju bark, som hänvisar till det indianska namnet för anläggningen. "Annabelle" är hemma i USA, och finns naturligt från södra New England söder och över hela Mellanvästern. Den föredrar skuggiga skogar och sur jord på fuktiga platser. Under optimala förhållanden, kan växterna sprids av underjordiska löpare att kolonisera hela områden. Småblommorna är steril, så sticklingar och divisioner är de mest tillförlitliga metoderna att propagera "Annabelle" hortensior.

Instruktioner

Av barrträ sticklingar

•Se barrved sticklingar i maj eller juni. Använda skarp klippverktyg för att skära växande tips från busken. Varje styckning bör handla om 6-inches lång och bör innehålla två eller tre par öppet blad. Som du skär varje stam, placera sticklingarna i en hink eller burk med vatten för att hålla sticklingarna färska. Barrved sticklingar är gjorda av den nya, grön tillväxten, och får inte sträcka ner till svårare lägre delar av käppar som vanligtvis har en tuff bark.

•Ta bort det lägre paret blad med en vass kniv. Om nästa par av bladen är överdimensionerad, klipp vissa trädgårdsmästare tvärs över varje blad att minska dess storlek med en tredjedel till hälften. Lämna virvel av bladen på den växande spetsen orörda.

•DIP skär slutet av stammen i vatten, sedan i böka hormon, om du väljer att använda hormonet. Se till att de lägre blad noder där du bort bladen täcks med den böka hormonet.

•Se ett hål i det växande mediet med finger och infoga det pulveriserade slutet av stammen i hålet utan att skrapa bort hormon pulvret. De lägre blad noderna bör vara omkring en tum under ytan av jorden. Fast odlingssubstrat runt stammen, och vatten potten tills jorden är bara fuktig.

Divisioner

•Prune tillbaka käppar av en etablerad "Annabelle" hortensia på senvintern eller tidiga våren. Skär de förbrukade käppar några inches från basen av växten.

•Dig runt den tuktade bushen med en vass spade, lossa och lyfta rötterna som du gräva. Använda skyffeln för att tippa anläggningen ur hålet.

•Kapa isär tovigt basen av växten med en vass spade eller kniv. Dela botten i sektioner som varje inkludera stjälkar och rötter.

•Plant avsnitt varje division i ett förberett hål, sprida rötterna för att göra god kontakt med jorden. Ställ in divisionerna på samma djup som de tidigare växer. Plantera divisionerna direkt där du vill att de ska växa, eller ange dem i krukor om du planerar att odla dem i en skyddad plats eller ett växthus för senare omplantering.

Tips & varningar

  • Hålla sticklingar och divisioner vattnas så att jorden är fuktig men inte blöt. Om marken är för torr, lövverket wilts och roten tillväxt hämmas.