Hur sprider det röd Berberis

Hur sprider det röd Berberis

Röd Berberis är härdig i större delen av USA och används ofta som en markarbete anläggning i blandade planteringar och som en förlaga växt. Beroende på sort växer röd Berberis 3 till 5 fot hög och 1 till 4 fot bred. Det växer bäst i full sol och tolerant av torka och magra jordar. Som de flesta vedartade buskar sprider det lätt av barrved eller semi lövträ sticklingar. Tänk på att i kan ta flera månader innan de unga plantorna är stora nog att plantera utomhus.

Instruktioner

•Kapa en 4 - till 6-tums lång stamceller från en frisk röd Berberis buske. Välj en stam på en lateral gren, snarare än en av de grenar som växer direkt från marken. Leta efter en gren med små, omogna blad. Stammen ska vara följsamma och något mjuk root framgångsrikt. Plantera stammen omedelbart om möjligt eller Linda in stammen i fuktat hushållspapper och placera den i en mörk plastpåse. Låt det torka.

•Ta bort alla löv från botten hälften av anläggningen, liksom någon blommor eller knoppar. Doppa snittytan av stammen i böka hormon, som främjar snabbare rotutveckling.

•Välj en behållare för Berberis skärning. Använda allt lämplig storlek, som keramikkrukor, små mjölkkartonger eller ens yoghurt kopparna. Skär två till tre små hål i behållaren med en kniv eller sax vid behov till ger bra dränering.

•Mix lika delar av torv och sand för att bilda ett väl dränerande, ljus medium. Fyll behållaren med böka medellång inom 1/2 tum av toppen. Placera det skurna slutet av stammen i Rota medlet så det sitter halvvägs. Fyll en sprayflaska med vatten och dimma anläggningen och odlingssubstrat.

•Montera placera en plastpåse över skärning utan att röra vid anläggningen. Plastpåsen fungerar som ett mini växthus, hålla fukt i så den röd Berberis rötter snabbare. Ta bort plastpåsen var några dagar och kontrollera anläggningen för fukt. Dimma det när det verkar torrt.

•Sätt Berberis styckning i ett ljust rum, men inte i direkt solljus. Vänta två till tre veckor för växten att utveckla rötter. För att avgöra om det är hejar, ge anläggningen en mild bogserbåt. Det borde stå emot. När ny tillväxt börjar växa fram, plantera Berberis i en större behållare och placera den i direkt solljus. Plantera den i trädgården när den når 12 inches hög.

Tips & varningar

  • Sticklingar är mest framgångsrika när de tas från unga plantor som varken är torka-stressade eller över befruktade. Undvik växter som visar tecken på sjukdom eller insektsangrepp.
  • Ta sticklingar tidigt på sommaren när grenarna är fortfarande något mjuka.