Hur sprider Curcuma Domestica

Hur sprider Curcuma Domestica

Curcuma domestica — synonymt med Curcuma longa – är också känt av den gemensamma namn gurkmeja och indisk saffran. Anläggningen är tropiska Asien. I USA växer den bäst i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 8 till 11. Curcuma domestica föredrar rik, jämnt fuktig jord, hög luftfuktighet och filtrerat solljus. Växten sprids genom att dela upp klumpar av rhizomer tidigt på våren.

Instruktioner

•Trimma övre bladen av anläggningen ner till inom 4 till 6 inches av marken om anläggningen inte har varit tidigare beskäras. Detta gör det lättare att arbeta med växter.

•Dig ett dike runt Curcuma domestica, 6 till 8 inches från stjälkarna. Placera skyffeln vinkel i diket tvingar den under rötterna, och fortsätta runt anläggningen tills du kan lyfta hela dunge från marken.

•Skölj smutsa från jordstammar med hjälp av en stark ström av vatten. Skär bort eventuella mörka färgade rötter och eventuella skadade sektioner.

•Fortsätt att tvätta jorden bort som du separat jordstammar. Använd en vass kniv för att göra rena nedskärningar att separera olika jordstammar, att hålla ett avsnitt av stjälkar eller krona, för var och en.

• Använd gummihandskar för skydd som du blanda fungicid att behandla jordstammar. Lägg till 1/4 kopp till en 5-gallon behållare med vatten, eller följa paketet instruktioner.

•Placera jordstammar i lösningen som Blötlägg i minst 30 minuter eller över natten. Ta denna tid att förbereda plantering området för den nya Curcuma domesticaen. Inte skölja växterna. Fortsätta att använda handskar vid hantering av jordstammar.

•Välj ett läge med växande villkor liknande till de där du grävt upp växten. Begrava jordstammar på samma djup som de grävdes, lämnar övre stjälkar delvis ovan jord.

•Water som behövs för att fukta jorden, men Undvik övervattning eller orsakar blöt villkor som kan ruttna jordstammar. Nya Curcuma domestica anläggningar kommer att dyka upp i några veckor när jorden värms.