Hur snart får man bort bladen från blomsterrabatter?

Under träd i skogsområden, låt löv kvar att ge näring till jorden. Men om du har blomsterrabatter fylla med blad eller en sträcka av gräsmatta begravdes under ett täcke av brown, som inte får en praktisk lösning.

I höst

Ta bort bladen från blomsterrabatter på hösten som en del av en total sanering av fallna bladverk. För en enkel marktäckning, bearbeta Bladen i mindre bitar med hjälp av en gräsklippare för att göra den fragmentering. Om dina växter har upplevt några problem med svampinfektion eller andra sjukdomar som lever i växtavfall, Återanvänd inte bladen samlas in från blomma säng. Leaf mögel, skapade komposteras bladen, är en form av hemlagad ekologisk marktäckning, erbjuder fördelar till en låg kostnad--bara ditt arbete, en container och en enstaka stänk av vatten. Användning lämnar bara, inga andra material, och efter sex till tolv månader, du bör ha en luktfri kompost som kommer att falla sönder när hanteras och inom som du inte bör kunna urskilja enskilda lämnar.

Inte alls

Om du föredrar att spara arbete, i stället för att samla in bladen, till 6 till 8 inches av bladen direkt i jorden i din blomma säng. Blad släpper sina näringsämnen långsamt eftersom de sönderfalla och förbättra markens luftning och dränering.

Så snart som möjligt

Samla är några dagar eller veckor efter de falla i din blomrabatter, om de blomma sängar gränsar till ditt hem eller andra byggnader. Ett lager av tovigt bladen kan skapa attraktiva villkor för termiter. Fukt i bladen och locket ger de kan låta termiter till tunnel nära strukturer, där de kan vinna inträde. Detta skikt kan också vara svårt att tränga igenom för några skottbildning frön, så egen sådd växter inte visas igen följande växtsäsong och frön du plantera på bladen kanske inte tränga in bladen att nå marken nedanför.

Att skapa kompost

Undvika att helt enkelt lämna nedfallna löv på plats. Blad som har blivit hackade bo på plats bättre och bryta ner snabbare. Gäller 2 till 3 inches av strimlad blad som marktäckning i din blomma säng. Med blad som marktäckning har både fördelar och nackdelar. Medan kompostmaterial hjälper dig att bekämpa erosion, kan det leda till jord skorpbildning, vilket hindrar fukt från att nå växternas rötter. Leaf marktäckning kräver inte borttagning. Om det blir ointressant, kan du till det i marken.

Under våren

Retur lämnar till din blomma säng att skydda utsatta växter på vintern. Ta bort bladen innan växter börjar gro under våren. Även vänta till våren för att ta bort ett tjockt lager av löv över din blomsterrabatter om vintern ogräs är ett problem. Använd en 2 - till 3-inch-thick lager till block ogräs från groning.