Hur snabbt växer vit Fir Tree under ett år?

Hur snabbt växer vit Fir Tree under ett år?

Den vita GranTree är en vintergrön exemplar och en av de främsta källorna till de julgranar som finns i hemmen genom December. Stor utsträckning utnyttjas i urbana landskap som en prydnads träd, växer vita granen i måttlig takt. Trädgårdsmästare som vill odla sin egen julgran kommer att få vänta flera år.

Tillväxt

Den vita granen (Abies concolor) kallas också en concolor Gran och växer på en långsam till medellång hastighet. Enligt stiftelsen Arbor Day betecknar en långsam tillväxttakt ett träd som växer 12 inches eller mindre varje år, medan medium tillväxt beskriver mellan 13 och 24 inches årligen. Baserat på dessa beräkningar, kan du förvänta dig vita granen att växa någonstans mellan 1 och 2 fot per år.

Mogna storlek

Den vita granen hävdar ljusa bark och producerar nålar som är en kombination av silver, blå och grön. Graden av tillväxt kommer att se det uppnå en mogen höjd av minst 50 fot åtföljs av en spridning av 20 fot. Den kulturella miljön där den vita Gran trädet planteras kan diktera hur snabbt den växer i ett år. Den föredrar full solsken blandat med halvskugga.

Miljö

Den vita granen trivs i US Department of Agriculture härdighet zoner 4 till 7, ett område som omfattar de kallare delarna av USA Trädet kommer att växa mer långsamt under loppet av ett år om det tvingas växa i de mer sydliga eller öken språken i landet. Den kräver villkor som är sval och fuktig med jord som är rika och väldränerad. Trädet naturliga utbredningsområde är Sierra och klippiga bergen.

Skadedjur och sjukdomar

Något torka tolerant och tåla höga nivåer av alkaliska i smutsa, vita granen växer fint som en prydnads träd i svalare delar av Mellanvästern och öst. Som alla växter, kan en mängd olika skadedjur och sjukdomar bromsa tillväxten trädet upplevelser varje år. Flatheaded fir provtagare, fir gravörer, barkborrar och nål Knott är bland de insekter som kan försvaga livskraften i trädet, medan armillaria rotröta är en allvarlig sjukdom i fir.