Hur snabbt växer vinrankor?

Från vin till russin att druvsaft barn dricka ur sippy koppar ger druvor som ett stort sortiment av livsmedel, drycker och andra produkter. Det finns över 600 olika typer av druvor runt om i världen. Vissa, som Chardonnay och Cabernet Sauvignon, används endast för vinproduktion, medan andra, som Concord och Thompson kärnfria druvor, görs till alkoholfria juice och är favoriter för nyttiga snacks. De flesta typer av druvor kräver svår beskärning i slutet av deras växtsäsongen i höst. De visas även döda under vintern, men vänta bara till våren, och du kommer att kunna bevittna deras snabba tillväxt förstahandsinformation.

Historia

Druvorna har varit populära sedan människor först upptäckte deras knubbig saftighet i Svartahavsområdet i Östeuropa. Man tror de är infödda till regionen och att tidiga människor åt dem under deras jakt och insamling av plundringståg före jordbrukets utveckling. Druvorna kan ha varit en av de första grödor som människor medvetet odlade, och de reste snabbt till andra delar av världen på grund av deras kost, god smak och lämplighet för att göra till alkoholhaltiga drycker som vin och konjak. Från de tidigaste historiska uppteckningarna, har historiker och arkeologer funnit druvor nämns redan 6000 f.Kr. I antikens Grekland och Rom, vintillverkning fulländades och guden Dionysos eller Bacchus blev "vinstockar Gud." Många olika sorters druvor har hybridiseras och odlat sedan början av grekiska och Rom, många av dem har särskilda ändamål, såsom de lämpliga för att göra russin, samt de som är uppskattad för olika typer av vin. När pastörisering blivit vanligt på 1860-talet, började Dr Thomas Bramwell Welch druvsaft industrin som återstår idag.

Typer av druvor

De bästa typerna av druvor att odla hemma beror på vad du gillar och vad du vill använda dem för. Du kan överväga Concord, låga kärnfria eller Thompson seedless för bästa äta druvor. Vindruvor är lite svårare och kräver mer specifika miljöförhållanden, men om du bor i ett område som inlands norra Kalifornien, är du redan i Vinland, så välj en Chardonnay eller Zinfandel vinstock om du vill prova på vintillverkning. Även om du bor i inlandet på platser som Phoenix, Arizona, kan du växa vissa typer av druvor, som lågan kärnfria. Val av sorter är breda, men kom ihåg att vindruvor inte är lika bra för att äta som de sorter som har fötts upp för ändamålet. Lokala plantskolor bär flera typer av bare root vinrankor i vintern och våren. Kolla med dem för att hitta en sort som rekommenderas för din region.

Hur man odlar druvor

Du kan växa en grapevine eller två i din bakgård om du har full sol och bor i ett område där vintrarna inte blir för kallt. County förlängning tjänsten kan rekommendera sorter som är bäst för ditt språk. En grapevine är kapabel att producera så många som 25-30 pounds av druvor varje säsong, så du skulle bättre som druvor om du planerar att växa även en vinstock. Plantera druvor i ett område med en södra exponering eftersom de behöver gott om värme. Kontrollera också att plantera området har djup, väldränerad jord som innehåller massor av organiskt material---druvor inte blomstra i lera eller sandiga jordar. PH-värdet i din jord bör vara mellan 5,0 och 5,5. Genom att sprida en kompost av furu eller Gran nålar kan du behålla dessa siffror. Vatten din grapevine nedan under sommaren eftersom fukt på utvecklande frukten kan orsaka gäng röta och svampsjukdomar. Dessa vinstockar svarar bra på samma frekvens av vattning som du ger din gräsmatta---djupt en gång per vecka och oftare under extremt varmt väder. Du kan förhindra många svampar, såsom mjöldagg, genom beskärning bladen under vegetationsperioden uppmuntra bra luftflöde. Skydda dina vinstockar från fåglar med nät. Gäller ett balanserat gödselmedel under deras växande säsong att stimulera fruktproduktionen av.

Beskärning av vinrankor

Beskärning krävs i slutet av vine's växtsäsongen, i höst. Vill du träna dina vinstockar växa på ett rack eller spaljé, kommer att beskärning uppmuntra druvor att växa där du vill ha dem och inte hela marken eller klättra upp i närliggande träd. Kommer du att beskära bort cirka 90 procent av den befintliga trä som växte den säsongen. För att främja de bästa tillväxt för nästa års odlingssäsong och fruktproduktion, är det bäst att lämna fyra käppar på varje sida av vinstockar. Välja blanka käppar med mörka bark. Beskära ut äldre käppar som har börjat spricka. Om du lämnar ca 12 korta sporrar nära huvudstammen, kommer att de växa in i den följande säsongen frukt-producerande käppar.

Titta på druvor växa på våren

Eftersom druvorna din vinrankan producerar form på den aktuella säsongen käppar, som del av anläggningen är nästan som en årlig genom att den växer snabbt för endast en säsong. Du kan förvänta dig robust vinstockar för att producera många käppar som kan växa till 12 eller 15 fot eller längre säsong. Druvor ta lite arbete att göra lyckas, men med några trick och lite kunskap, du kan ha din egen skörd av saftiga druvor för sunda mellanmål, pressning eller ens vinproduktion.