Hur snabbt växer SORGFLOR myrten?

SORGFLOR myrten, kallas ofta lila av söderna, är en buske eller träd lämpar sig för många landskap inställningar. SORGFLOR myrten producerar kluster av röda, vita, rosa eller lila blommor i sommar, följt av brun frukt skida som finns kvar på växten genom vintern. SORGFLOR myrten kommer i olika storlekar och växer måttligt till snabbt.

Tillväxttakt

SORGFLOR myrten växa normalt på en måttligt snabb tillväxt--12 till 18 inches per år. Busken kan ta ett år eller två att etablera sig men växer snabbt när man har utvecklat ett starkt rotsystem. Mogna höjder varierar mellan 10 och 30 fot. Några kompakta sorter står 3 till 6 fot hög när mogna.

Odlingsförhållanden

Odlingsförhållanden spela en roll för hur snabbt SORGFLOR myrten växer. För snabbaste tillväxt, ändra jorden med kompost och torv att förbättra dränering och textur. Plantera SORGFLOR myrten i full sol och vatten för att hålla jorden fuktig, särskilt för de första två åren som växten blir etablerat. Mogna växter är ganska torka. SORGFLOR myrten planterade i skuggan blommar mindre och är mottagliga för sjukdomar såsom mjöldagg. Överdriven kvävegödsel uppmuntrar snabb, vegetativ tillväxt men minskar blommande och får lämna anläggningen utsatta för sjukdomen, liksom.

Val av plats

SORGFLOR myrten tolerera stadstrafik och trånga platser, även om de kommer att växa mer snabbt när det ges tillräckligt utrymme. Välj olika SORGFLOR myrten lämpad för webbplatsen. Hope, Ozark våren och Victor stå 3 till 6 fot hög men drabbas av mjöldagg. Seminole, Cherokee och Catawba är resistent mot mjöldagg och växa 8 till 12 fot hög. Större varianter, såsom Natchez och Tuscarora, växa 20 till 25 fot hög och 15 fot bred.

Beskärning

Undvik frestelsen att beskära SORGFLOR myrten allvarligt om det växer för snabbt. Svår beskärning eller topping busken för att kontrollera dess storlek ofta förstör sin naturliga, öppen form och får lämna trädet mer benägna att sjukdomen. I stället ta bort ett SORGFLOR myrten som är för stor för dess utrymme och ersätta den med en lämpligare storlek.