Hur snabbt växer Pteris ormbunkar?

Det finns cirka 250 olika arter av Pteris ormbunkar och de varierar mycket i storlek. Vissa växer endast några inches lång, medan andra nå en höjd av flera fötter. Deras tillväxt varierar också, även om många av Pteris ormbunkar har måttlig eller snabb tillväxt. Pteris multifidia är ett snabbt växande utbud, som är P. tremula, som når sin högsta höjd på 4 till 7 fot på bara ett år.

Tillväxttakt

En viss tillväxt kan inte ges för Pteris ormbunkar, eller för några andra ormbunkar, eftersom tillväxttakten kan variera beroende på odlingsförhållanden till exempel vilken typ av jord, vatten, belysning och temperatur. Dock generellt sett långsamt växande ormbunkar växer mindre än 3 inches per år, medan ormbunkar med ett medium eller måttlig tillväxt växa mellan 3 och 6 inches. Snabbt växande ormbunkar definieras som de som växer mer än 6 tum per år.

Ljus

För bästa tillväxt, Pteris ormbunkar behöver minst fyra timmar för direkt solljus eller ljusa, indirekt ljus varje dag mellan September och mars. Placera ormbunkar ca 4 till 8 fot bort från fönstret. Behåll ormbunkar av direkt sol mellan April och augusti och förse dem med cirka 70 procent skugga.

Temperaturen

Ormbunkar växer snabbast när dagstemperaturen är mellan 73 och 86 grader F och natt temperaturer runt 63 grader. Många Pteris ormbunkar är tropiska eller subtropiska växter, men de fortfarande föredrar svalare temperaturer. Det beror på att deras naturliga uppväxtmiljö är under en tät träd kapellet där det inte är så varmt.

Vatten/gödselmedel

Pteris ormbunkar bör hållas fuktig hela tiden under vegetationsperioden, de kommer vissnar om de torkar ut. Hur ofta måste du vattna dem beror på storleken på de enskilda ormbunke, planteringsår medier, temperatur och ljus. Kolla markfuktighet genom att sätta fingret i det. Vattnet du använder bör vara rumstemperatur för att undvika chockerande din ormbunke. Tillsätt vatten tills det tar slut avlopp hål i botten, då Häll överflödigt vatten ur facket så din fern inte sitter i den.

Pteris ormbunkar bör befruktas en gång i månaden med en vanlig fisk emulsion. Fisk emulsion gödselmedel är en mild, organiska gödselmedel som inte innehåller salter som kan bränna delikat fronds. Gödselmedel bör tillämpas mellan April och augusti.

Planteringsjord

Ormbunkar gör bäst i en väldränerad planteringsjord mix som innehåller mycket organiskt material. Plantera Pteris ormbunkar i en blandning som innehåller en tredjedel krukväxtjord, en tredjedel torv och en tredjedel sand-grus eller sand-träkol. De flesta ormbunkar har grunt rotsystem och bör odlas i grunt krukor med endast om en extra tum utrymme för ytterligare tillväxt. Beroende på en enskild fern tillväxttakt behöva din fern planterade flera gånger om året. Placera inte små ormbunkar i stora krukor, eftersom de kommer att ha mer problem med fukt. Plantera om ormbunkar när de ser ut som de redo att spilla ut ur deras grytan.