Hur snabbt växer Lotus?

Hur snabbt växer Lotus?

Vatten trädgårdar kan vara en sann fröjd när planteras med kuslig, efemära blommande växter. Lotusblommor är en mindre kända men lika vackra alternativ till vanligt planterade näckrosor, några av som själva är också felaktigt kallas lotusblommor. Som är typiskt för många typer av perenner, infödda lotus är bättre betedde sig och växer långsammare än introducerade arter, av vilka några är otyglad till grad att vara invasiva.

Tillväxttakten förklarade

Flera typer av växter kallas vanligen "lotus"; ofta kallas också växter botaniskt klassas som en näckros lotus. Oavsett deras familjen har alla relativt snabb tillväxt, med undantag för de indianska lotus (Nelumbo lutea), som beskrivs ha en medellång tillväxttakt. En medellång tillväxttakt för perenna växter som lotus och näckros som motsvarar ungefär en fot av ny tillväxt per år. växter fått som snabba odlare sätta på en fot eller mer av nya vegetationen varje år.

Amerikanska Lotus

North America's native lotus växer över ett brett svep av Förenta staterna, att vara härdig från US Department of Agriculture härdighet zoner 4 till 10. Dess viktigaste kravet är att ha en akvatisk miljö att växa--med andra ord, en lugn kropp av vatten, som en damm, mer än 6 tum djupt året runt. Plantera amerikansk lotus i områden där vattnet fryser även på detta djup är inte lämpliga, eftersom anläggningen kommer att dö om sina rötter frysa. Typiskt för lotus växter, amerikansk lotus håller dess blad ovan vatten och dess blommor är en diskret smörig gul, men stora och granna. Växter kan ta flera år att blomma när började från frö. Det växer långsammare än dess främmande kusiner, men föredrar fortfarande gott om plats att vandra, eftersom det kommer att sprida sig genom nya knölar i lerig damm bottnarna där det planteras.

Asiatiska Lotus

Vördade från antiken i Kina och Indien, är heliga lotus (Nelumbo nucifera) större, showier och mer aggressiv kusin av indianska lotus. Det är en snabb odlare, och anses invasiva i vissa områden. Om heliga lotus skall vara belägna nära känsliga områden, experter rekommenderar plantering det i behållare för att begränsa dess spridning. Behållare måste vara fri från hål, som heliga lotus kommer att skicka löpare genom någon perforeringar att sprida. Det är pålitligt härdiga från USDA zoner 5 till 10, eller zon 4 i skyddade områden där dess rötter inte kommer att frysa. Som infödda lotus måste det växa i en helt vattenmiljö med rötter under vatten. Det är mycket showier, med större blad upp till 2 fot i diameter, och slående rosa 12-tums blommor. Heliga lotus kan också vara långsam att blomma när började från frö, två år eller mer. Framstående centrala utsäde konen är ofta torkas och används i blomsterarrangemang.

Lotus i forntida Egypten

Den heliga blå lotus i det antika Egypten är inte en lotus alls, utan snarare en typ av näckros (Nymphaea caerulea). Näckrosor är ofta misstas för lotus eftersom de både har mycket stora, färgglada och granna blommor, och växa i stilla vatten med skitig bottnar. Frånsett dess slående lila och blå nyanser saknar heliga egyptiska lotus också utmärkande utsäde kon av sanna lotus växter som idrottsliga blad med ett snitt på ena sidan snarare än komplett kretsen av lotus lämnar. Som de flesta näckrosor, det är en snabb odlare och kan täcka en yta av 6 fot torget ett år efter att etablera. Heliga blå lotus är bara härdiga i USDA zoner 10 till 12 och måste komma inomhus övervintrar i de flesta områden.