Hur snabbt växer gyllene käppar?

I gyllene sockerrör Palms vetenskapliga namn innehåller det latinska term menande "växande gul," som refererar till i Palms slående gula petioles eller bladstjälkar. Native till Madagaskar, det nu odlas i tropiska orter i USA som både landskap och hushållens växt. Miljön är avgörande för dess hastighet på tillväxt.

Areca Palm

Den gyllene sockerrör palmen är mer korrekt kallas en areca palm (Dypsis lutescens). Tillsammans med "fjäril" palm är namnet golden sockerrör främst en marknadsföringsterm för anläggningen. Det anses vara en långsam odlare som, enligt stiftelsen Arbor Day, betecknar ett träd som växer mindre än 13 inches årligen. Det uppnår normalt full höjd mellan 20 och 35 fot. Baserat på dessa specifikationer, kan den kräva 20 år att nå full mognad.

Klimat

Hur snabbt gyllene käppar växa beror delvis på klimatet där det planteras. Som med alla palmer, det trivs bäst i tropiska eller subtropiska platser och areca palm anses härdiga genom US Department of Agriculture härdighet zoner 10 och 11, ett område som omfattar extrema södra tips av Florida och Texas. Det finns områden där den genomsnittliga, årliga låg temperaturen är inte mindre än 35-40 grader Fahrenheit.

Miljö

Normalt upplever en krona spridda av mellan 10 och 20 fot, gyllene käppar uppskattar fullt solsken eller partiell skugga och växer bäst i väldränerad jord som fortfarande erbjuder ett överflöd av vatten. En bristande solsken eller alltför fuktig jord kommer att påverka hur snabbt golden käppar växa. Det ger mörkt grön eller gul-gröna-blad--fronds--som växer till mellan 6 och 8 fot i längd. Areca palm äger en tät, klustring växtsätt.

Förökning

Hur snabbt en gyllene sockerrör växer också beror på hur det sprids. Areca palmer som sprids från frö kräver mellan två och sex månader att gro.. För att påskynda tillväxtprocessen och förbifartsleden den långsammare utsäde-grobarhet förlopp, kan skott tas från basen av handflatan och används för att starta nya träd. Nya gyllene sockerrör palms bör planteras under sommaren regnperioden så att deras rotsystem att fullt ut fastställa med lätthet.