Hur snabbt växer en Palm?

Hur snabbt växer en Palm?

Palmer är ikoniska symboler för tropiska och Medelhavet miljöer. I allmänhet, är de en lättskött växt, att lägga till deras popularitet som ett val för utomhus landskap och växande inomhus i behållare. Tillväxttakten är variabel. En Palm som växer snabbt i Australien kan växa mer långsamt i Miami. En som växer snabbt i Miami kan växa långsamt i Kalifornien. Art, läge och klimat är de största faktorerna vid fastställandet av hur snabbt en Palm kommer att växa.

California Fan Palm

California fan palmer (Washingtonia filifera) har en måttlig till snabb tillväxt. De kommer att nå en höjd på upp till 100 fot på förfallodagen i varma klimat. De är härdiga i US Department of Agriculture zoner 8-11. Bladen är fläktade (därav namnet) och kan växa så länge som sju fötter. Eftersom Kalifornien Fan Palm växer snabbt, bör landscapers överväga dess tillväxtmönster när du väljer plats för plantering, eftersom trädet kommer att dominera landskapet.

Mexikanska Fan Palm

Den mexikanska Fan Palm (Washingtonia robusta) är en snabb odlare som är hemma i Baja Kalifornien och Mexiko. Förutom Kalifornien, är den mexikanska Fan Palm vanligen planteras som ett landskap palm i Arizona, Nevada, Florida, Louisiana, Florida och Georgia och Carolinas kustområden. Det är ibland förväxlas med Kalifornien Fan Palm, men du kan urskilja en mexikansk Fan Palm av dess stam storlek. I Kalifornien kan ha en stam som är lika bred som ben, medan den mexikanska stammen är smalare, växer till endast omkring en fot i bredd. Bladen växer till omkring fem fot i längd. Trädet producerar vita blommor på våren. När blommar blekna, får trädet ätliga bär. Den mexikanska palmen planteras ofta som ett liggande träd längs gator, i parker och som en gräsmatta förlaga att ge hem ett tropiskt utseende.

Medelhavet Fan Palm

Det är bra om Medelhavet Fan Palm (Chamaerops humilis) är att det är en av mest kalla-hardy handflatorna av allt. Det kan stå emot de kalla vintrarna i USDA zon 4 och 5, och verkligen ta värmen i högre zoner. Medelhavet Fan Palm, är dock en långsam odlare. Detta kan bara vara ett bekymmer om du planterar det som ett landskap exemplar för ett hem där du inte planerar att leva på länge. Medelhavet kommer att växa något kort till växten, att nå en mogen höjd av 15 till 20 fot. Bladen är blå-gröna eller grå-grön i färgen, och trädet barer vanligtvis flera stammar. Dess kortväxthet och stor spridning (som kan spänna från fem till 20 fot) göra Medelhavet fläkten palm ett starkt val för hem landskapsarkitektur.

Windmill Palm

Windmill Palm (Trachycarpus fortunei) är en annan växer långsamt, men ett bra val för en hem landskap. Till skillnad från Medelhavet har väderkvarn en enda, smal stam. Stammen tillväxt kännetecken är intressant eftersom den växer omvänt - smala vid foten och bredare eftersom den växer uppåt. Bladen växer i en fläkt form som liknar en väderkvarn (därav namnet). Den väderkvarn kompakta karaktär, det kan odlas inomhus som en container växt och är kallt-hardy till zon 4. I varmare zoner (8 och uppåt), bör Windmill Palm planteras i ett läge där det blir lite skugga och skydd från varm eftermiddag solljus.