Hur snabbt växer en Orange träd?

Hur snabbt växer en Orange träd?

Orange är en näringsrik frukt som växer i tempererade klimatzoner. Den är lämplig för växer i en stor behållare i klimat där vintertemperaturer ofta släppa under fryspunkten. Sin tillväxt är beroende av flera faktorer.

Solen och jorden

När orange träd växa i full sol med väl dränerande jord, växer de snabbare och starkare än träd som är berövade solen eller att sitta i fuktig jord under längre perioder. Friska träd kan nå 25 till 50 fot lång när de är mogna.

Klimat

Om ett apelsinträd inte utsätts för kyla och inte får frostskador, kommer att det växa snabbare än ett träd som tvingas leva under mindre än idealiska förhållanden. Alla temperaturer lägre än 35 F kan skada ett apelsinträd och orsaka frostskador, enligt Purdue University. Idealiska temperaturer varierar från 55 till 100 F. årlig nederbörd som uppgår till 5 till 60 bidrar till orange Trädens tillväxt.

Valencia och naveln apelsiner

Valencia Apelsiner odlas för sin juice, som är sött och gott. Naveln apelsiner har inga frön. Valencia och navel orange träd börjar producera frukt inom tre år efter plantering ett budded träd. Några frukter kan bilda under dess första eller andra levnadsåret, men du bör nypa dessa bort. Av tredje växtsäsongen, kommer att dessa apelsiner producera 5 till 25 pounds av frukt. När den är mogen, på om 10 år, kan varje typ av orange träd producera över 100 pounds.