Hur skörden vete bär för Hand

Hur skörden vete bär för Hand

Hem trädgårdsmästare försöker-- och lyckas--på växande egna vete. Vetet odlas för personligt bruk, blir mjöl eller som skördas tidigt som vetegräs. Oavsett resultatet, måste vete bär skördas för hand, precis som det görs fortfarande i många kulturer. Vete bär kan vara skördade med bara några verktyg, och beroende på klimatet, upp till 10 skäppor vete kan komma från en fjärdedel acre planterad vete.

Instruktioner

Instruktioner

•Kontrollera vete bär för mognad. Plocka en bär och tryck på det med en miniatyr. Bären är till den perfekta skörd punkt när de är fast men fortfarande kan bli bucklig med en miniatyr.

•Kapa vete stjälkar nedan fröställningar. Samla det skurna vetet i ett område som har bra ventilation och kommer att hålla fukt från fröställningar. Låt dem torka. Torkning kan ta allt från två dagar upp till en vecka, beroende på temperatur och luftfuktighet. Det bästa sättet att kontrollera om bären är helt torr är att ge frö huvudet en shake. Om bären faller ut, är de torra.

•Sätt vete på bladet. Samla upp kanterna på bladet och knyt dem ordentligt med ett rep. Se till att linan är säkert. Dra in påsen i ett träd eller över en rafter, någonstans det kan drabbas utan att skada något. Whack påsen med tennisracket. Detta tröska vete.

•Var påsen ner och placera den på ett bord. Öppna påsen och utspridda i bladet. Ta bort större bitar av utsäde huvud och skaft. När de är borta, vända fläkten på låg och låt det blåsa vetet bort liksom du sålla den genom din hand. För att sålla, ta en handfull vete bär och agnar och låt den glida igenom din hand.

•Gather upp vete bär och lagra dem i lufttäta behållare tills de behövs.

Tips & varningar

  • Vänta tills vetet är fullt mogen i fältet leder till hög berry förluster, eftersom bären faller ur fröet huvuden mycket lätt.