Hur skörden potatis

Potatis (Solanumtuberosum) är den mest allmänt odlade rotsaker grödan i världen och den fjärde största mat grödan övergripande. De är infödda till Peru men spridningen genom Europa av 1500-talet, och Irland kom till är starkt beroende av denna gröda av 1700-talet. Potatis producerar en stor mängd gröda per areal och får odlas framgångsrikt i privata trädgårdar. Följande steg visar hur att skörda potatis.

Instruktioner

•Kontrollera knölarna är alltid täckt med jord. Ljuset kommer att orsaka knölarna att producera chaconine och Solanin som kan göra potatisen bitter och är giftigt i högre koncentrationer.

•Titta på för knölarna börja växa 6 till 10 veckor efter plantering. Färskpotatis ska skördas i mitten av sommaren om åtta veckor efter plantering.

•Ta bort en liten färskpotatis på varje planta om du inte vill minska den totala avkastningen. Skörda hela anläggningen om du vill ha mer än en potatis per planta.

•Harvest potatis för lagring genom vintern efter toppar har dött. Dessa potatis har en tjockare hud än färskpotatis som grävdes innan toppar dog. Tjockare hud som behövs för en lång lagring och du vet huden är tjock nog om det inte kasta av enkelt när du gnuggar.

•Låt potatisen i en skuggig plats att torka ett par timmar innan du förvarar dem i en mörk plats. Skala bort alla gröna delar när du förbereder potatis för en måltid.