Hur skörden och Store sparris utsäde

Hur skörden och Store sparris utsäde

Även om de flesta sparris växter sprids genom att dividera stora växter i mindre, kan de också odlas från frö. För att få en sparris anläggningen att producera utsäde, måste du ha minst en hona och en hane växten. Eftersom det är svårt att identifiera skillnaden mellan växter, är det bäst att helt enkelt plantera en grupp av sparris nära varandra. Fröna utvecklas på växterna lång efter att spears skulle normalt skördas, så lämna några växter uppsprättad om du vill att skörda och lagra frön.

Instruktioner

•Observe sparrisen växter noggrant för utvecklingen av små röda bär, som innehåller frön. Inte alla av växterna kommer att producera röda bär, bara honplantor. Även om berry utveckling skiljer sig genom olika, de flesta bär visas i mitten av-till sen sommaren.

•Välj utanför de lilla röda bär med fingrarna av fästfunktionen dem utanför anläggningen sparris.

•Placera en mesh kök sil över en skål och infoga den röda sparrisen bär i en sil. Tryck ner på bären med fingrarna att skilja ut de inre fröna från yttre röda fruktköttet. Varje röda bär innehåller sex till åtta små svarta frön. De svarta fröna kommer att falla genom sil, medan massa inte kommer. Det är bra om vissa massa får genom en sil.

• Fyll en andra skål med rent vatten och överföra de svarta fröna från första skålen i andra skålen, med händerna. Försök inte att skopa upp en massa som du överför frön. Upprepa denna process av sköljning i vatten tills inget mer massa resterna på frön.

Kulglass fröna ur vattnet, med din hand, och sprida dem i ett jämnt lager på en pappershandduk. Låt fröna torka under två till tre dagar.

•Placera fröna till ett papper kuvert. Skriva olika sparris på utsidan av kuvertet med en markör för lätt identifieringen senare.

Tips & varningar

  • När du frö skördas sparris, tar det tre år innan sparris spears kommer att vara redo att äta.
  • Du kan lagra sparris frön i upp till fem år i en sval, torr plats.