Hur ska förvaras färsk vitlök långsiktiga

Hur ska förvaras färsk vitlök långsiktiga

Vitlök- eller Allium sativum - är inte bara en av de enklaste växterna att växa i en hem köksträdgård; Det är en näringsrik och god mat källa används i många recept i världen från Medelhavet till asiatisk matlagning. En medlem av familjen lök, vitlök har en stark doft både i trädgården och när skära kaffegrädde. Lagring av färska lökar kan göras av flera metoder.

Växande vitlök

Vitlök plantering sker vanligtvis på hösten eller tidig vår, beroende på klimatzon USDA. De växter behöver väl dränerande, kväve jordar som innehåller höga halter av organiskt material. "Frön", eller enskilda kryddnejlika, planteras, mulched, utsätts för en kalla årstiden och så småningom mogen att bli en full lampa. Skörd sker när växterna har fullt mognat, vilket kan vara när som helst från sommar till höst. Att veta hur växterna ska användas eller lagras ofta dikterar hur de skördas bäst.

Fläta

Varje vitlök planta grävs upp, då smuts klumpar tas bort och de långa, gröna blad lämnas intakta. Rötterna kan trimmas till ungefär en tum från botten av glödlampan. Lökarna får sköljas i kallt vatten eller torkas utan tvätt. Bladen är flätad samman tätt medan växterna är fortfarande fräscha och gröna. Fläta bladen på sex till tolv lökar är inte svårt. Vissa odlare föredrar en mycket tjusig form av fläta, medan andra får helt enkelt vrida bladen ihop så den klumpar eller kluster av vitlök lökar hänger lösare. Hursomhelst, är grupperna sedan hängs för att torka.

Kort lökar

Medan vissa odlare känner att den har bästa för att hålla hela roten och alla lämnar intakt genom torkningen, andra kommer att skära rötter till ungefär 1/4-tum från botten av glödlampan och trimma blad till inom ungefär 1/2-tums från toppen av glödlampan före torkning. Glödlampor (nu med några blad eller rötter kvar) är hängde i lös-mesh väskor och får torka. Flätad lökar kan också trimmas ner en gång helt torr och sorterade i olika storlekar, sedan placeras i mesh påsar för förvaring tills det behövs.

Skalade vitlöksklyftor

En metod för att lagra vitlök kan ses i moderna livsmedelsbutiker och du kan härma här hemma. Dra isär varje lampa av vitlök och sedan skala enskilda kryddnejlika. Var försiktig så att du inte oavsiktligt skär i eller nick kryddnejlika själv. Lagra de skalade vitlöksklyftorna i lufttäta burkar och förvara dem i ditt kylskåp. Du kan också använda skalad vitlök--med eller utan ytterligare örter--för att göra vinäger som en valfri form av lagring.