Hur ska förberedas för en katastrof

En katastrof, är om det är en naturkatastrof eller en man gjorde en på grund av krig eller upplopp något ingen vill uppleva. Men möjligheten att du kan gå igenom en borde ha du förbereda för en bara i scenariot. Några av grunderna allt mänskligt liv behöver är mat, vatten och skydd. Men det kan vara svårt att komma med vid katastrofer, så förbereds är bäst insats har du en händer på fortleva. Följande lista kan variera beroende på din miljö och anledningen till att ha att överleva. Om det är en lokal naturkatastrof och du kommer att ha en rescue team söker du måste inte ha ett Jaktvapen, eller material för att starta en trädgård men om du är i överlevnad läge på grund av krig eller storskaliga naturkatastrofer som kastar samhället ur wack sedan kan du bunkra i för lång tid. Åtminstone kommer du minst 1 månader värde av tillbaka lager.

Instruktioner

•En plan. Alla i din familj eller grupp bör veta vad du gör om en katastrof inträffar. De behöver veta var leveranserna är och hur de används. Också ha en plan på vad till gör om en katastrof inträffar och inte alla är hemma.

•Krav. Kommer du konserverad och icke-lättfördärvliga livsmedel. Något som inte kräver matlagning eller vatten för att göra är bäst. Kom ihåg att bunkra upp på en konservöppnare eller två! Att ha en matlagning pan eller två är trevligt men du kan överleva utan en.

•Water. Fylla på vatten på flaska. Du kan investera i en bärbar vattenfilter eller flikar för rena vatten när du har kört din rygg slut. Kokande vatten är ett alternativ men det kräver brand och är inte 100%. Din också kommer att vilja ha ett sätt att transportera ditt vatten. Matsalar eller en camelback är bra alternativ.

•Clothing. Detta beror vad din miljö är. Om du är från ett område i Sub-Zero temps och långa vintrar kommer du kläder som isolerar. Var noga med att hålla ditt huvud, händer och fötter väl isolerat i kallt klimat och årstider! Om du är från ett varmare område kommer du lättare kläder. Kort ärm är emellertid inte alltid ett bättre alternativ. Lätt material som täcker din kropp kommer att hindra solbränna. Hattar med ett runt brädden och solglasögon också. För vått väder i alla klimat kommer du minst en poncho om inte ut allt vått väder kläder och redskap.

•Shoes. Du kommer väl byggt vattentäta vandring stövlar som bryts redan i. Det skulle vara mycket smärtsamt att gå för miles i ett par nya kängor när du vet vad träffar fläkten! Se till och få ett par som passar din klimat. Det finns Vinter stövlar för hårda vintrar och sommaren versioner för att hålla dina fötter från svettning i sommras. Vara säker och fylla på strumpor också!

•Fire. Fire behövs för matlagning, värme, ljus och moral. Medan du vill ha en ficklampa och ett lager av batterier, används dessa så småningom. Att ha tändare och vatten bevis matcher tillsammans med tändvätska är trevligt att ha och jag rekommenderar att ha ett lager av dem också, men igen om du ska vara överlevande för en riktigt lång tid för körs de. Tar en klass om hur man bygger bränder efter dina resurser har minskat är en bra idé. Kunskap kommer alltid vara din främsta resurs.

•Välj först Aid\Hygiene. En grundläggande första hjälpen-kit som du kan plocka upp på någon butik kommer att vara till hjälp. Inkludera eller lägga till i ditt kit kommer att vara en månads någon receptbelagda piller du tar. En multivitamin blir också en bra idé eftersom du inte kommer att få samma näringsämnen som innan. För hygien kommer du toapapper, tvål eller hand sanitizer och en tandborste. Du kan överleva utan dessa men de hjälper till att hålla dig ren och frisk. En klass på första hjälpen och överlevnad skulle vara en bra idé. Igen kunskap!

•Weapons. Detta skulle inkludera en kniv eller en schweizisk armékniv vilket är bra för alla typer av oförutsedda behov. Möjligen en pistol för självförsvar eller för jakt skulle vara ett bra verktyg. Återigen beror detta på din överlevnad situationen men eftersom du normalt inte får ett val av varför du är i överlevnad läge skulle jag föreslå minst ett vapen för jakt. Detta skulle kunna omfatta en välgjord båge och pil. Alltid har en bakre lager av ammunition och ta en klass om hur du använder din vapen val säkert. En klass på inställning fällor kan vara en bra idé för när du får slut på ammunition.

•Andra: plast bags\zip lock påsar att hålla objekt torr. Filtar eller sovsäckar. En välbyggd vandrings ryggsäck i fall måste du lämna ditt område. Kartor över de lokala omgivningarna. En klocka och kompass. Ibland kan du få en watch\compass combo men se till att kompassen fungerar verkligen. En handvevad radio. En AM\FM batteridriven radio för uppdaterad information. Har trädgårdsredskap och frön kan vara ett liv sparare om din överlevande för en riktigt lång tid. Var noga med att hålla färska frön (inget mer än ett år gamla) och ta en klass på grundläggande trädgårdsskötsel.

Tips & varningar

  • Inget vatten källor i ditt område? En varmvattenberedare rymmer upp till 30 gallons av dricksvatten. Sätta en slang på vatten värmare avlopp spick (hittas vanligen i botten) och avlopp in i behållaren.
  • Reparera kit. Du kommer en grundläggande sy-kit, patch kit och möjligen även ett kit för att reparera skor. Detta är mycket användbart i långsiktiga överlevnad situationer.
  • Kunskap är nyckeln och din främsta resurs. Ta lektioner i första hjälpen och överlevnad då och då för att hjälpa dig att vara bättre förberedda.
  • En hel del artiklar finns på din lokala Army överskott butik eller en utomhus sportaffär.
  • Alltid vet hur man tryggt använda dina vapen oavsett om de är höga drivs vapen eller en switch blad. Försöker lista ut efter katastrofen kan leda till problem. Se till att alla i din grupp eller familj är också bekanta med alla vapen och hur man säkert använda dem.