Hur Root en Curly Willow

Curly willow är namnet på en sort av kinesiska willow eller Salix matsudana, kallas "Tortuosa." Växer till 40 fot i höjd, är det en medelstora träd med en upprätt bål och hängande grenar fodrad med silvrig gröna blad. Ojämnt, curling form av grenarna har ett ovanligt utseende, och många människor odlar curly willow som en prydnads träd i US Department of Agriculture zoner 4 till 9. Lockigt willows sprids med lätthet från sticklingar, och även en liten stam kommer root på ett tillförlitligt sätt och nå mognad i bara några år.

Instruktioner

•Förbered böka sängen innan man tar sticklingar från curly willow. Välj en rota webbplats med brokig skugga eller partiell sol och fuktig, sandig jord.

•Arbetar jord till ett djup av 10 till 12 tum med en rotary tiller eller handhållen jordfräs. Sprida ett 6-inch-thick lager av grova trädgårdsodling grus över böka sängen. Arbete grus i sängen så jorden blir lös och väl dränerande.

•Water den böka säng till en 10-tums djup och låt den rinna av i 10-15 minuter. Jämna ut ytan av böka sängen med platta kanten av en spetsig hacka.

•Skapa en fåra med peka av den spetsiga hoe. Göra fåran 6 inches djupt. Bestämma längden på fåran genom att lägga till hur många du vill ha sticklingar plus 2 inches på båda sidor av varje skärning; till exempel kräver fem sticklingar en 12-tums fåra.

•Välj flera sticklingar från en frisk curly willow tree tidigt på våren precis som knopparna börjar svälla. Hitta stjälkar med en diameter något mindre än en penna och färska, gröna Barken. Åtgärd 12 inches från toppen av stjälken och skär rakt över med ett par vassa bypass saxen.

•Sätt den curly willow sticklingar 10 inches i förformade fåran, lämnar 2 inches utrymme mellan var och en. Lämna upp 2 inches utsatt. Se till att bladet knopparna peka uppåt när plantera sticklingarna.

•Använd ett 2-inch-thick lager kompost runt curly willow sticklingar att hålla ogräs bort. Vattna dem till ett djup av 2 inches en gång i veckan.

•Transplant rotade curly willow sticklingarna i 30 till 45 dagar. Plantera dem i en permanent säng radavstånd 40 fot apart. Hålla jorden jämnt fuktig till ett djup av 3 inches för den första månaden efter planteringen och sedan minska vatten till 2 inches varje 15 dagar.