Hur rensa en igensatt Pool linje

Hur rensa en igensatt Pool linje

En pool är en funktionell och försköna funktion av en bakgård. En pool har dock ordentligt underhållas och tas om hand för att bo bra och hälsosamt. En av de viktigaste frågorna när det gäller en pool på bakgården, särskilt underjordiska pooler, är igensättning rörledningar eller huvuddräneringsventilen. Om du vill njuta av din pool regelbundet, lära dig hur rensa en pool linje.

Instruktioner

•Ta bort alla i avloppet ansluts från din pool att helt tömma den. Detta är en tidskrävande process, men det är det enklaste sättet att rensa en pool linje. Om det finns något skräp som fastnat över avloppet, ta bort den medan poolen är fortfarande dränering.

•Inspect huvuddräneringsventilen omslaget. Om det finns någon smuts eller skräp på den eller runt den, ta bort det omedelbart. Kontrollera för mindre bitar av smuts och hår, och ta bort dem.

•Ta bort slangen från kranen och fäst kranen adaptern som medföljer den täppa buster till din kran. En täppa buster är ett verktyg som tömmer huvuddräneringsventilen och sätter press på andra änden av avloppet.

•Fit honkontakten på din slang till kran adaptern, den och ansluta den manliga slutet till den täppa buster.

•Placera den täppa buster in i avloppet och tryck det in så långt du kan. Öppna kranen långsamt och arbeta den täppa buster upp och ner för att rensa hinder från inom avloppet.

Tips & varningar

  • Överväg att använda en enkel leaf korg för att fånga nedfallna löv, därmed förhindra framtida träskor.
  • Arbete med att förebygga framtida träskor genom att regelbundet ta bort synliga skräp från din pool. Delar av grenar, löv och annat skräp som flyter på ytan kan lätt bli en täppa i din pool, så se till att ta bort dem med en skimmer.