Hur rensa ditt avlopp badrum handfat utan att en rörmokare

Hur rensa ditt avlopp badrum handfat utan att en rörmokare

Badrum handfat kan bli igensatta med rester, hår och/eller hushållsföremål och anställa en rörmokare kan ta tid och kosta pengar du inte har. Innan du tar situationen är svår och rådfråga en rörmokare, prova några enkla metoder för att rensa avloppet själv. Du kanske kunna rensa det avloppet på kortare tid än det skulle ta för en rörmokare att anlända.

Instruktioner

•Fyll diskbänken halvvägs med vatten. Anslut den overflow drain med en trasa och störta huvuddräneringsventilen flera gånger.

•Placera en hink under diskhon avlopp om täppa återstår. Använd en rörtång för att skruva diskbänk fällan, den U-formade delen av röret, och tömma den i hinken. Kolla fällan för att se om det är där täppa ligger.

•Ta bort horisontella fällan armen som sticker ut från väggen röret. Dra en lång kabel från skruven och låsa den på plats. Sätt in kabeln i avloppet från under diskhon tills den når täppa. Växelvis vev kabeln mot dig och tillbaka mot täppa tills den börjar lossa. Ersätta fällan och slå på det varma vattnet, störta igen om täppa inte har fortfarande tvättas bort.

•Pour en flytande Avloppsrens i vasken och följ anvisningarna om avloppet är fortfarande igensatt och de andra badrum avlopp fungerar korrekt.

Tips & varningar

  • Vissa avloppsrensare kan vara frätande för vissa typer av VVS, så kolla etiketten före användning.