Hur rengör jag förångarbatteri vägg luftkonditionering enhet?

Få saker i livet är garanterad, men en sak kan du vara någorlunda säker på, och US Department of Energy uttrycker det mycket kortfattat. Underlåtenhet att upprätthålla din luftkonditionering enhet "garanterar en stadig nedgång i luftkonditionering prestanda medan energianvändning stadigt ökar." Det kunde inte verkligen vara enklare än så.

Vad gör spolen?

Förångaren spole är en av bara en handfull komponenter som kräver regelbunden rengöring, men det kan vara de mest utmanande eftersom det vilar inne i huset. Spolen är en vriden rör omfamnas av tunn metall kylning fenor som fungerar genom att absorbera varm luft från inne i huset och kokande köldmedium inuti spolen. När köldmediet förångas, kyler det luften som blåser i kammaren. I fönstret enhet vilar spolen precis bakom filtret, vilket är exakt var du ska börja din luftkonditioneringen underhåll.

Var hittar jag det?

Filter ska rengöras varje månad under den varma årstiden när enheten blir tung användning. Sällskapsdjur ilska, damm och rök kan smutsiga och täppa till filtret. Ett smutsigt filter minskar inte bara effektiviteten i din enhet, det kommer också så småningom jord förångaren. Smuts faktiskt isolerar spolen och hindrar det från att effektivt ta bort värme från insidan luft. Spolen är också benägna att mögel, som utgör ett problem, eftersom all luft passerar över detta område innan det går in i huset.

Hur rengör jag det?

I ett regelbundet underhållna fönstret enhet, tryckluft är effektiv för att ta bort lös smuts från känsliga fenorna kring förångaren spole, men för mer nedsmutsade enheter, en grundlig rengöring med en bra förångaren spole cleanser och trädgård slang rekommenderas. Var försiktig när du dra anordingen ut ur sitt fäste i fönstret eftersom det är lätt att skada fenorna vid hantering av luftkonditioneringen. Om du gör, eller om de redan är böjd eller mosade tillsammans, finns det något sådant som en fin kam som kan återställa tillståndet i din fenor att gilla nyskick.

Avsluta jobbet

När du får enheten utanför, ta bort frontluckan och ge spolen en bra blötläggning med din rengöringsmedel. Skölj med en trädgårdsslang och låt det lufttorka. Försök inte att torka fenorna med en handduk. Det är en bra idé att gå vidare och rengöra kondensorbatteri på samma sätt medan du har fått enheten gratis dess montering. Kondensorn är en nästan identisk spole på baksidan av enheten (sidan som vilar utanför när luftkonditioneringen är på plats). Använd en nya eller rengjorda filtret när du sätter din enhet tillbaka tillsammans, och du bör inse märkbar effektivitetsvinster.