Hur ÖRORD en tegel eldstad med en sten faner

Hur ÖRORD en tegel eldstad med en sten faner

Tegel eldstäder förmedla en känsla av välkomnande och fungerar ofta som en samlingspunkt för familj och vänner. Över tiden, dock, kan tegel och murbruk som håller den på plats bära ner, att skapa en grov och obehagliga look. Ett återinsättande alternativ är sten faner, som ger intryck av natursten som granit, men till en bråkdel av kostnaden. Fanér kommer att effektivt täcka gamla tegel så länge installationsprogrammet gör ordentliga förberedelser.

Instruktioner

•Staple eller spik bitar av byggmästare filt till alla områden av eldstad du avser att täcka med sten faner. Filten kommer att skydda tegel underkonstruktionen från absorbera fukt från det nya murbruket. Överlappning varje bit av filt med 2 inches att säkerställa täckning över hela spisen.

•Täcka byggare är kände med metall lister, som kommer att hålla murbruk och stenar på plats. Vrid lister så att liten kopp former möter ut och upp. Spika ribba direkt i tegel eller vägg den kring den öppna spisen. Överlappar delar av lister med 2 inches och placera naglar 6 inches isär för att säkerställa rätt håll.

•Mix fanér murbruk och vatten per produktinstruktioner; mängden vatten och murbruk behövs varierar per produkt och per yta du. När det blandas ordentligt, bör mortel likna krämig jordnötssmör.

•Spread murbruk över den metall lister med en avslutande murslev. Från toppen till botten, fylla i metall koppar med murbruk. När det första lagret är på plats, sprida extra murbruk sida till sida tills du har ett fast lager ½ tum tjock.

•Comb mortel i sidled med en v-form murslev att skapa spår i morteln som garanterar bättre vidhäftning från stenarna. Du måste kamma mortel inom 20 minuter från programmet, eller det kan bli för torr att kamma. Låt denna texturerat kappa eller murbruk till torrt över natten.

•Lay ut din fanér stenar på golvet eller en annan mall så att du har ett mönster och design redo för installation. Lämna ett mellanrum om ett finger bredd mellan varje sten för murbruk lederna.

•Moisten på baksidan av din första fanér stenen och det område som du kommer att placera det med en spray flaska eller våt svamp. Vattnet kommer långsamt morteln bota process, att skapa ett starkare grepp.

•Mix murbruk och vatten per produktinstruktioner, arbeta tills murbruket har konsistensen av pudding. Sprida ett ½-tums lager av murbruk över baksidan av den första stenen med en murslev.

•Placera varje sten, börjar längst upp vänstra hörnet av den öppna spisen. Om du behöver installera delar runt ett hörn, installera de första och sedan arbeta på fältet platt. Tryck på varje sten ordentligt på plats och vicka det något. Tryck på tills du känner dig kontakta räfflad pälsen av murbruk under stenen. Murbruk kommer att läcka från lederna, men inte torka bort, eller du kommer att orsaka en fläck.

•Moisten, back-smör och installera alla fanér stenar, lämnar ett finger bredd utrymme mellan varje sten för injekteringsbruk. Arbeta från toppen mot botten för att förhindra DROPP murbruk på lägre stenar. När alla stenar är installerade, låt murbruket att torka över natten.

•Ta bort överskottet torkas murbruk från stenen ytbehandlar och gemensamma utrymmen med en visp kvast. Detta kommer att undvika murbruk fläckar och ge utrymme för injekteringsbruk installation.

•Mix injekteringsbruk och vatten för att konsekvensen av pudding. Fyll en injekteringsbruk väska halvvägs med injekteringsbruk och twist i slutet av väskan stängs. Klipp i andra änden av väskan för att bilda ett hål storleken på dina leder.

•Squeeze injekteringsbruk påsen att driva injekteringsbruk ut den genom hålet. Fyll i alla fogar med injekteringsbruk, tills fogarna är i jämnhöjd med ansiktena på stenarna. Låt alla injekteringsbruk att bota i en timme, eller tills fingret lämnar en buckla i injekteringsbruk utan att bryta ytan.

•Gå över fogarna med en visp kvast att ta bort eventuellt överskott. Mögel injekteringsbruk områden om det är nödvändigt att fylla i luckor eller hål. Att bruket torka helt under minst 48 timmar innan du använder spisen.