Hur ofta ska jag ändra min Pool Filter?

Hur ofta ska jag ändra min Pool Filter?

Även om de ger massor av underhållning, pooler också kräver gott om vård och underhåll för att hålla dem fungerar korrekt. Förutom testning poolvatten kemisk nivåer, måste rengöring poolen och att bibehålla dess vattentemperatur, pool ägare också ta hand om pool filter korrekt. Hur ofta du behöver uppdatera eller ändra en pool filter beror på om du har en kiselgur, sand eller cartridge filter.

Kiselgur filter

Kiselgur (DE) filter är vanliga i privata, hem pooler och rekommenderas inte för offentlig användning. De kräver rengöring via interna backspolning var fyra till åtta veckor. Varje gång filtret är backwashed, måste DE bytas. Nya DE pulvret kostar från $2 till $4 (i början av 2011). DE filter bör vara djupt rengöras minst en gång per år. En djuprengöring består av dränering filtret, ta bort rutnät församlingen och noggrant skölja den med vatten.

Cartridge filter

Cartridge filter kräver väldigt lite underhåll och är enkla att sköta och rengöra. För att rengöra denna typ av filter, du helt enkelt öppna bostäder eller fallet, ta bort filterpatronen och skölj den. I genomsnitt behöver en patronfilter rengöring varje halvår och behov ersättare vart tredje till femte år.

Sand filter

Sand filter Använd No. 20 kvartssand för att samla smuts och de är faktiskt mer effektiva när de börjar att fälla skräp. Även om sand filter behöver back-tvättas var en till två veckor, behöver den faktiska sanden i filtret ersättning endast var sex eller sju år. Sand ersättningskostnader från $50 till $100 (i början av 2011). Hela filtrera enhet varar cirka 25 år, och även då kan behöver bytas bara för att det är föråldrad och enskilda delar som behövs för reparation är inte längre tillgängliga.

Offentliga pooler

Offentliga simhallar vanligtvis har större användning än privata simbassänger och måste rengöras mycket oftare än privata pooler. Fler människor använder en pool innebär mer smuts spåras i poolvattnet som måste filtreras bort. På grund av offentliga pooler ökad trafik rekommenderas DE filter inte för offentliga pooler. De filtrera till mycket finare, fylla med smuts mycket snabbt och enkelt kan täppa till. Om du behöver använda ett DE filter i en offentlig pool, bör den rengöras varje två till fyra veckor i stället för de var fyra till åtta veckor krävs för en privat pool. Om vattnet blir mycket smutsig, ren filtret upp till fyra gånger per dag tills vattnet är rent.

Använd ett sandfilter för offentliga pooler eftersom, som nämnts, de fungera mer effektivt när de fälla smuts, de kräver mycket mindre underhåll än DE eller cartridge filter och de behöver inte ersätter ofta.