Hur ofta du vatten en Ficus träd?

Olika arter av släktet Ficus är kända för läderartade, blanka blad och lågt underhållsbehov. De flesta vanliga ficus är inföding till tropiska och subtropiska klimat, vilket gör dem tåla en hel del värme men samtidigt känsliga för kyla. Ficus svarar normalt för påfrestningar som vattning införsäljningsmetoder genom att släppa bladen.

Vattning Ficus

Ficus bör vattnas ordentligt. Blöt hela roten massan och låt vattnet rinna från basen av behållaren. Endast vatten igen när jordytan är torkar. Växter kan tillåtas torka ut ännu mer under vintermånaderna. Om en container är tillräckligt liten för att en växt behöver vattna mer än en gång i veckan och fortfarande visar symtom på underwatering, åter kruka växten i en större behållare.

Symtom på Underwatering

Ett underwatering problem kan bli uppenbart när en ficus börjar sprida ljusa gula blad. Om en miljö har särskilt torr luft, som utdata från centralvärme under vintermånaderna, svarar en ficus växt till den låga luftfuktigheten. Vissa säsongsbetonade leaf droppe sker normalt. Om en ficus vattnas ofta men inte grundligt nog att tillåta överskott avrinning, kan gödselmedel salter blir koncentrerat nog i marken för att skada roten.

Symtom av övervattning

Förlusten av gröna blad, omogna lämnar eller löv på gren tips kan tyda övervattning. Air utkast eller svagt tillgängliga ljus kan också orsaka dessa typer av ficus blad falla. Även om ficus träd som gott om vatten, kan för mycket vatten i marken resultera i skada rotröta.

Korrigeringar

Om underwatering är ett problem, rätta mängden vatten tillämpas i stället för frekvensen av vattning. Övervattning kan rättas till genom att ta bort något vatten i avloppet pan eller maträtt och tillåta markytan torka ordentligt innan vattning igen. Om växten flyttades nyligen, förändringar i miljön är troligen ansvarig för drop leaf. I det här fallet övervaka jorden torkning hastighet och något justera vattning rutin för att tillgodose nya anläggningen behov. Även efter att korrigera en vattning problem, lämnar får fortsätta att falla för ett par veckor. Om problemet korrigerades, visas ny tillväxt.