Hur ofta behöver jag verkligen att ha ugnen rengöras?

En panna håller ditt hem varm och mysig under vintermånaderna. Det är en dyr apparat, men om de får ordentlig vård det kommer att pågå i många år. Ge din ugn en årlig rengöring att säkerställa säkerhet och komfort för dina familjemedlemmar och se till att den fortsätter att fungera effektivt.

Årlig rengöring underhåll

Har din ugn rengöras och servad årligen innan eldningssäsongen. Hyra en ansedd uppvärmning specialist att göra jobbet. Om ugnen drivs av olja eller gas, kommer att den service som rensa rökkanalen avsättningsmöjligheter och ugn. Han kontrollerar bältet för slitage och spänning och även olja den fan lager och motor. Byte av filter och kontroll av säkerhetsanordningar och förbränning är också gjort under detta underhåll. Specialisten kommer att kontrollera det pilot-ljust så det har en ren, blå låga. Rengöring av fjärranalys enheten är ytterligare ett viktigt steg i denna årligt underhåll.

Filtrera rengöring

Ersätta eller rengöring ditt filter är avgörande för effektivitet och långsiktiga resultat av din ugn. Många filter är tvättbara och bör rengöras enligt skivbolaget vård, men vanligtvis varje en till tre månader. Disponibel filter behöver bytas ut var en till tre månader. Detta säkerställer att partiklar i luften, såsom mögel, pollen, damm och rök inte täppa till inre av din ugn. Ren filtret oftare om det finns konstruktion i eller runt ditt hem eller om någon röker. Familjemedlemmar som lider av allergier, astma eller andra lungproblem kan utnyttja mer frekventa filterändringar också.

Andra rengöring underhåll

Damm som samlar på kassorna och ventilationskanaler act som isolering, slösa värme. Vakuum dessa områden regelbundet med de bifogade filerna på din vakuum. Kontrollera din värmerör för läckage en gång om året. Om du hitta läckor, reparera dem med silvertejp. Rengöra motor fläktblad av din värmare varje år. Ta bort damm, skräp eller ludd från runt ugnen bostäder.

Fördelarna med rengöring

Vakna upp mitt i en vinternatt till iskalla temperaturer i ditt hem på grund av en ugn avbrott är frustrerande. Rengöring och underhåll din ugn regelbundet är mycket billigare än att betala för reparationer. Rätt vård ser till att det varar en rätt lång tid.