Hur ofta behöver jag mitt kök sprinklersystem inspekteras?

Hur ofta behöver jag mitt kök sprinklersystem inspekteras?

Bränder inträffar ofta i kök, så att ett sprinklersystem det kan rädda ditt liv - men bara om den fungerar korrekt när det är dags. Hyra en professionell sprinkler entreprenör eller inspektör att förklara vilken typ av system du har och hur man kan övervaka det för problem. Till exempel saknas, inaktiverat, tak eller målade sprinkler huvuden måste repareras eller bytas ut omgående för att bibehålla optimal säkerhet.

Funktion

Sprinklersystem i levande områden av ålderdomshem vanligtvis av våt-system sorten, menande vatten ligger kvar på högtryck inom röret tills en sprinkler huvud upptäcker hög värme. På den punkten, sprinkler huvud öppnas och ger vattnet att bryta ut.

Veckans inspektioner

Du bör kontrollera tryckmätare på ett vått system varje vecka, enligt "Manager's Guide till förebyggande byggnad underhåll," av Ryan Cruzan. Författare tillägger att vissa sprinklersystem har kontrollerar ventiler med tamper signalering enheter. Om ditt system har dessa, räcker månadsvis testning av tryckmätare.

Kvartalsvisa och årliga inspektioner

Kvartalsvis, bör du anlita en professionell sprinkler entreprenör eller inspektör att kontrollera ditt system, enligt Cruzan. Inspektionen sannolikt kommer att medföra testa flödet växlar, anslutningar till din lokala brand institutionen och vattenflöde. En expert måste också utföra en omfattande årliga kontroll för att fastställa tillståndet i hela systemet och utföra olika tester för att säkerställa att alla delar fungerar korrekt vid en nödsituation. Korrosion, exempelvis kan äventyra utförandet av sprinklerdysor, vilket betyder att du måste byta ut dem omedelbart.

Föreskrifter

Vissa regionala eld koder kräver sprinkler inspektörer skall certifieras på statlig eller nationell nivå, enligt "Brand inspektör: principer och praxis," en guide skapad av Association of brand Chiefs International. Kontakta din lokala byggnad för att avgöra vilka regler som gäller i ditt område. Be om en lista över lokala experter som uppfyller de minsta kvalifikationerna. Om din region inte kräver certifiering och du bestämmer dig att inspektera ditt system själv, be byggnad avdelningen för en kopia av de lokala brandsäkerhetsföreskrifter kod som hör till sprinklersystem och säkerhetsinspektioner.