Hur ofta behöver jag en kopplingsdosa när ledningar ett rum?

Hur ofta behöver jag en kopplingsdosa när ledningar ett rum?

Närhelst du skarva kablarna tillsammans när du installerar bostäder kretsar, måste elektriska koden du omsluta anslutningarna i en kopplingsdosa. Denna säkerhetsåtgärd förhindrar bränder som kan uppstå när trådarna överhettas och även skyddar människor från att bli chockad av Spänningsförande ledningar. Du behöver ofta inte att installera en dedikerad kopplingsdosa, dock eftersom växlar, ljus och kärl är alla installerade i elektriska lådor som kan fungera dubbel plikt som kapslingar skarvade kablar.

Säkerhetskravet

Elektriska koden kräver tråd anslutningar bifogas främst eftersom lösa anslutningar presentera en brandrisk. Även om du säkert vrida trådarna tillsammans, skruva på en tråd mössa och sjal i ändarna med eltejp, finns det fortfarande en möjlighet att nuvarande överspänning kan överhettas trådarna. Över tid, detta kan försämra band och tråd mössor och isolering eller inramning kan antändas. Denna nedbrytning kan också resultera i exponerade kablar, och även om de inte är tillgänglig för beröring, du kan fortfarande vara stöt genom att köra en spik eller en skruv i väggen.

Elektriska fält och kopplingsdosor

Installera en elektrisk box är en föregångare till att lägga till valfri enhet, som en switch eller kärl, i en krets. Rutorna kan vara gjorda av metall eller plast, och du brukar skruva eller spika dem till en stud eller rafter, även om du kan förankra remodeling lådor direkt till ytan med gips. Den enda skillnaden mellan en låda för en krets enhet och en kopplingsdosa eller J-box, är att den senare tjänar inget annat syfte än för att omsluta skarvade kablar. Dess öppning täcks inte av en krets enhet, utan av en platt metal cover.

Behovet av en kopplingsdosa

Elektriker minimera oftast antalet kopplingsdosor behövs för ledningar. De planerar kretsen så att de kan göra anslutningar för gren kretsar i en växel eller kärl ruta, använda en låda stor nog att rymma alla kablar. Noggrann planering vanligtvis eliminerar behovet av en separat J-låda när ledningar ett rum från grunden, men en eller flera kan vara nödvändigt när du lägger till befintliga ledningar. En J-box kan också bli nödvändigt under andra omständigheter, såsom när en felbedömning resulterar i behovet av skarvning på grund av en kabel som är för kort för att nå sitt mål.

Installera kopplingsdosor

När du uppgraderar ledningarna för ett rum, kan du finna det nödvändigt att utnyttja en tråd att lägga till en gren krets för en ljus eller utlopp. Om du inte kan göra anslutningarna inuti en befintlig elektrisk ruta ska du behov en kopplingsdosa. Du bör installera rutan med öppningen vänd ut från väggen så alla kablar inne i nås. Som någon elektrisk låda, ska det installeras så att kanten av öppningen är jäms med väggen. Skruv omslaget på med maskin skruvar så du kan ta bort den lätt.