Hur ofta behöver jag ändra min HEPA Filter?

Hög effektiv partiklar luft (HEPA) filter är tillverkade av fina Glasfibrar och används i en mängd olika apparater, inklusive centrala luft enheter och dammsugare för att fälla luftburna partiklar. HEPA-filter kan fånga den minsta av partiklar ner till 0,3 mikrometer i storlek, 99,97 procent av tiden. Dessa filter fälla rök, mögel, bakterier, dammkvalster, pollen och andra partiklar. Som alla andra luftfilter måste HEPA-filter ersättas, beroende på enhet och villkor.

HEPA-Filter & förfilter

För normala miljöer, ersätta HEPA-filtret var två till tre år. Vissa enheter som använder HEPA filter också har ett förfilter som fångar större partiklar och hålla dem från igensättning HEPA-filtret. Förfiltret bör bytas var tredje månad. När du ändrar förfiltret, titta på HEPA-filtret och kontrollera dess skick. Om HEPA-filtret har en unken lukt när du slår på enheten i, ersätta filtret. Tid att ändra HEPA-filtret beror också på miljön enheten. Om enheten är i ett hus eller företag som är i dammig miljö, måste du byta filter varje år.

Kolfilter

Om enheten som innehåller HEPA-filtret även har ett kolfilter, byta kol efter två till tre år. Alla filter som finns i enheten bör kontrolleras minst en gång om året. Om HEPA-filtret eller några andra filter inom enheten är skadad på något sätt kan ersätta filter omedelbart.

Ersättning filter

Kontakta enhetens tillverkare eller kolla med hårdvara, hem förbättring eller butik för att se om de bär de ersätter filter för den enhet du har. När du byter filter, ta det gamla filtret med att se till att du köper rätt filter. Se till att du ersätter HEPA och andra filter med filter för den enhet du har. Inte köper en billig filter och förvänta sig att pågå så länge den som följde med enheten. Shoppa runt för priset. Ersättning HEPA och andra filter kan också köpas från olika online-leverantörer.