Hur ofta behöver du ändra poolvatten?

Hur ofta behöver du ändra poolvatten?

En gnistrande, tydliga pool bjuder in på en varm sommardag, men om vattenkvaliteten är dålig, poolen kommer sicken--istället för att uppdatera--dess användare. Av den anledningen måste swimmingpool ägare vara aktsam om ordentligt underhålla sina pooler. Del av detta underhåll omfattar att ändra poolvattnet när det behövs. Hur ofta detta är varierar, men i allmänhet poolvattnet ska ändras varje två till tre år.

Kemikalier, Filter och vakuum användning

Hur ofta du behöver ändra din poolvatten beror till stor del på din dagliga underhåll rutin. Det är viktigt att hålla den fri klor och pH nivån på rätt belopp. Klor bör aldrig släppa under 1.0 ppm eller det kommer inte vara effektiv i att döda alger och skadliga bakterier. PH-nivåer av poolen bör vara mellan 7,2 och 7,6. Testa ditt vatten dagligen. Om du håller nivåerna stadig, behöver du inte ändra din poolvatten så ofta. Med hjälp av ett bra filter och rengöring regelbundet håller ditt vatten ren, som gör användningen av ett automatiserat pool vakuum.

Hårt eller mjukt vatten

Vilken typ av vatten du använder i din pool kan också vara en faktor i hur ofta du behöver ersätta den. Hårt vatten innehåller mer mineraler, som bygga upp på väggar och botten av poolen med tiden. Skura väggarna regelbundet med en borste eller vakuum hjälper, men pooler som har hårt vatten kan fortfarande behöva tömmas oftare än de som har mjukt vatten.

TDS nivåer

När vattnet dunstar från din pool, lämnar det bakom de mineraler som det innehöll. När du lägger till mer mineralrikt vatten, ökar förhållandet mellan mineraler till vatten. En TDS test kan mäta hur många mineraler och salter din poolvatten innehåller. Eftersom denna nivå ökar, tar det mer och mer kemikalier för att rena ditt vatten. När TDS nivån når 1550 ppm, är det dags att byta vattnet i din pool.

Andra överväganden

Vissa situationer kräver en omedelbar förändring av poolvattnet. Molnigt, gröna vatten, dålig lukt, slemmiga pool väggar och uppenbart skräp är alla tecken på att poolvattnet kan vara dåligt för en simmare hälsa. Medan en klor chock kan användas för att rengöra vattnet tillfälligt, om förutsättningarna är extrem, kan en färdig ändring av poolvattnet behövas.