Hur ofta behöver du ändra en sopor?

Hur ofta behöver du ändra en sopor?

Sopor avyttringar är mycket användbara för att eliminera matavfall genom att tvätta det direkt i vasken och ut i en stad avloppssystem. Blad av bortskaffande hacka mat rester i bitar tillräckligt liten för att tvätta genom rören utan igensättning dem. Blad, dock kommer bli Matt och förlora sin funktionalitet över tiden. Flera faktorer, bland annat hur ofta du använder bortskaffande och vilka typer av mat du skölja ner det, spela in när du behöver byta en avyttring.

Förkorta livslängden

Dina sopor slits ut mycket snabbare om du spola kyckling ben, kaffesump eller annat material som kan i allmänhet anses svårt i avloppet medan den är igång. Dessa objekt kan tråkig blad av enheten och också helt jam kvarnen eller få den att sluta fungera helt. Undvik att hälla frätande kemikalier som blekmedel, ammoniak eller Avloppsrens i avloppet eftersom de kan korrodera systemet och tvinga en tidig ersättning också.

Förlänga livslängden

Spola bara mjuk eller tunna, biologiskt nedbrytbart skräp i avloppet, äggskal, bröd, små mängder av kött, mjuka grönsaker, ris och spannmål. Har alltid vattnet på när spolning mat ner till förfogande och när avyttring körs--vatten hjälper till att smörja mekanismen, spara slitage på blad och slipmaskiner. Använd kallt vatten, också, för att förhindra fetter från smältande inuti huset. Fetter koagulerar när de svalna och kan täppa rören eller bortskaffande själv.

Ytterligare underhåll

Om en gaffel eller några andra oönskade objekt oavsiktligt faller ner till förfogande, se till att strömmen är av och sedan försöka fiska det med ett par av tången--aldrig sticka in handen i förfogande. Lukter kan bygga upp i en avyttring om mat bitar börjar förmultna inuti den. Förhindra detta genom att regelbundet hälla en liten mängd vit vinäger i avloppet och sedan skölja det med vatten ett par minuter senare.

Genomsnittlig livslängd

En genomsnittlig sophantering förväntas pågå mellan 10 till 12 år om det är väl underhållna. Många förfogande företag erbjuder garantier för upp till två år efter installationen. Efter ca 10 år börjar ännu en perfekt underhålls förfogande lider av tråkig blad om det har använts regelbundet. Om deponering börjar störning regelbundet eller inte är clearing maten ur avloppet effektivt--som du vet en gång lukt börjar allt ett vanligare problem - du bör ha förfogande undersökt av en professionell serviceman eller ersättas.