Hur ofta behöver äppelträd skall sprutas under en säsong?

Hur ofta behöver äppelträd skall sprutas under en säsong?

Äppelträd behöver en kontinuerlig regiment av skyddande sprayer att förebygga fel och sjukdomar från att ta över trädet. Schemat startar när trädet först börjar växa på våren och varar genom skördetid. Även om det kan verka som en hel del arbete, är bor på schema med att spruta lättare än att försöka rätta insekt eller sjukdom skada. De flesta plantskolor har massor av produkter att välja mellan.

Allrengöringsmedel Spray

Idén att använda ett allrengöringsmedel spray kan verka slöseri eftersom olika buggar påverkar äppelträdet vid olika tidpunkter. För små fruktträdgårdar med några träd, dock är med en spray mycket bekvämare än att arbeta med tre eller fyra sprayer under vegetationsperioden. Större mängder är dessutom oftast mer ekonomiskt att köpa.

Trädgårds-olja

Horticultural olja är bara nödvändigt en gång varje två eller tre år, beroende på hur mycket av en infestation av skala eller bladlöss är på äppelträd. Lätta olja sprutas över trät av äppelträdet kväver alla mjuk arbetsföra buggar och deras ägg. Denna ansökan händer bara en gång på våren, innan knopparna pausen, som oljorna är benägna att skada bladen.

Första grön tillväxt

Den första grön tillväxten på våren är det dags att vara redo för sprutning fungicid och ett insektsmedel eller allrengöringsmedel spray. Svala fuktiga vädret vårens leder till svampinfektioner och anbud gröna tillväxten är aptitlig för bud malar och växt buggar. Skapa ett schema att spraya minst en gång var 10 dagar. Om vädret är speciellt regniga, öka att spruta till en gång i veckan.

Blommande

Stoppa sprutning några insekticider under blommande. De nyttiga insekter inklusive honungsbilarver är mottagliga för gifter. Eftersom pollinering är den viktigaste tiden av fruktträd, använda alla försiktighetsåtgärder för att skydda pollinatörer. Om du använder ett allrengöringsmedel spray, spraya inte tills blommorna har minskat eftersom det omfattar insekticider.

Efter kronblad Drop

Ta upp spray schemat att du började innan träden blommade. Spraya en gång var 7 till 10 dagar, beroende på mängden regn fram till två veckor före skörd. Apple maggot är vanliga skadedjur under denna behandlings äpplen och ibland svamp problem som skorv, men bara spraya för skorv särskilt om det visas.