Hur odlas grapefrukt?

Hur odlas grapefrukt?

Grapefrukt är något bitter citrus frukter som vanligtvis är frukostmat. Liksom alla citrusträd behöver grapefrukt en region med ett varmt klimat året runt att växa framgångsrikt. Beroende på sorten, de flesta grapefrukt träd når 15 till 20 fot i höjd när mogna, men några kan nå 45 fot, enligt Purdue University.

Regionen

Grapefrukt träd behöver subtropiskt klimat att växa framgångsrikt. I USA växer grapefrukt i Florida, Kalifornien och delar av Texas. Mexiko och Kuba också är stora exportörer av grapefrukt. Temperatur har en direkt inverkan på smaken av frukt. I varmare regioner som södra Florida och Rio Grande Valley är frukten lägre i syra än i områden med svalare temperaturer. I regioner som är fuktiga, är den fruktskal generellt tunnare än skal av frukter som odlas i torra områden, enligt Purdue University.

Växande

Grapefrukt träd är inte särskilt kräsen om vilken typ av jord där de växer. Jorden i Florida är exempelvis på sura sidan, medan i Kalifornien och Texas jorden är mer basiskt. Jorden bör vara väldränerad, dock; mycket vatten är dåligt för frukten. Grapefrukt träd växer också bästa ställen som får fullt solljus.

Skörd

De flesta grapefrukt blir mogna i September och oktober. Dock låter odlare ofta frukt kvar på trädet i flera månader, även fram till slutet av följande kan därför att ju längre tid det är kvar där, de större och sötare frukt blir. Dock lämnar frukt på träd som länge kan minska följande års avkastning. Plockare använder krokar för att skörda grapefrukt från högre grenar, och de skörd från de nedre grenarna för hand. I vissa fall skada krokar frukt, vilket gör det osäljbart.

Äldre träd

Du behöver vatten mogna träd regelbundet, vanligen en gång varje två veckor eller så. Varje träd ska få 1 kopp av ammoniumsulfat varje år i februari, maj och September, enligt Texas A & M University. Beskärning är inte nödvändig om trädet får någon form av skador från kallt väder.