Hur nära kan jag plantera Hibiscus?

Hur nära kan jag plantera Hibiscus?

Hibiskus är en populär tropiska buske som odlas av trädgårdsmästare i varma klimat och som en container växt som kan föras inomhus i kallare klimat. Hibiscus planteringar kan bilda häckar eller användas i landskapet planteringar. Växten avståndet kan verka överdriven när plantorna är små, men växterna kommer att växa att fylla utrymmet.

Hedge avstånd

Utrymme hibiskus växter ca 42 inches isär. Detta gör att bladen av den mogna hibiskus att skapa en häck eller barriär. Hedge planteringar placeras vanligen i en rak rad, möjligen längs en egenskapsrad eller någonstans en visuell skärm önskas.

Liggande plantering

Plantera hibiskus växter ca 60 inches isär i landskapet applikationer. Detta gör lite utrymme mellan växter för visning från alla sidor. Denna typ av avstånd fungerar för planteringar längs stiftelser samt i trädgårdar.

Plantering Hibiscus

Plantera hibiskus i områden som får full sol. Växterna överleva bara i amerikanska jordbruksdepartementet zoner 9 eller 10, som är mycket varmaste delar av USA. Temperaturer under 30 grader Fahrenheit kommer att döda växt tillbaka till rötterna. Ny tillväxt av rötter startar nästa vår om rötterna överleva.

Beskärning av hibiskus

Hibiskus växter är vanligen beskäras på våren. Blomningarna uppstå på det nya året tillväxt. Beskärning grenarna främjar denna typ av tillväxt, vilket leder till mer blommar. Beskära växten till en önskad form, men gränsen klippning till ungefär en tredjedel av grenlängd.