Hur nära anläggningen Roma tomater i behållare

Hur nära anläggningen Roma tomater i behållare

Tomater är ljusa, blomstrande växter i trädgårdar, men kommer med vissa särskilda nackdelar, däribland skadedjur, sjukdomar, kalla känslighet och all-around mycket underhåll behov. Många trädgårdsmästare flytta deras tomater i krukor för bättre flexibilitet och miljökontroll, eller vinter och inomhus växande. När det gäller krukväxter tomater, erbjuder mindre sorter som Roma bästa storlek och kontroll. Även små växter behöver tillräckligt med utrymme för tillväxt.

Containrar

Krukväxt tomater kräver fortfarande dränering, balans och utrymme för tillväxt, så använd krukor och behållare som håller minst 5 gallons av jord och mäta 6 till 10 inches i höjd. Ohio State University föreslår krukor som är 20-22 inches i diameter, även för små tomater som zigenarna. Se till att alla tomat pott har ett dräneringshål.

Jord och näring

Vegetabiliska krukväxter växa i isolerade, begränsad jord situationer och kan torka ut snabbare än trädgård grönsaker. Använda en kombination av en tredjedel snabb tömning planteringsjord markens och tvåtredjedels organisk kompost för att tackla dessa problem med långtidsverkande näring och fukt-behålla organiskt material. Lägg till granulat starter gödselmedel till din jordblandningen att uppmuntra snabb roten etablering.

Avståndet

I trädgården kräver tomater 24 till 36 inches utrymme på rad med 4 till 5 fot utrymme per rad. Trädgården avstånd fungerar inte effektivt för krukväxter tomatplantor, som växterna måste konkurrera för roten utrymme och näring i krukor. Ge varje Roma tomat en 5 - till 7-gallon pott egen, eller ägna 5 till 7 gallon av jord till varje kruka i större behållare. En 12-gallon pott, sedan, kommer att stödja två romska tomatplantor, med plantor Krukväxt på motsatta sidor av potten.

Pågående vård

Sätta dina Roma tomater i ställen där de ska nå temperaturer mellan 60 och 80 grader F och fullt dagsljus varje dag. Vatten tomater med 2 inches av vatten varannan dag för att hålla dem från uttorkning. Satsa dem upp med veggie burar för stöd och ge dem vattenlösliga tomat gödselmedel varje vecka som börjar på deras Blom.