Hur mycket växer ljus tid bör nyplanterade frön har?

Hur mycket växer ljus tid bör nyplanterade frön har?

I områden där växtsäsongen är kort, eller trädgårdsmästare som vill få ett hopp om våren, är start frön inomhus det bästa sättet att gå. Fröna kan hållas varm, ger dem möjlighet att gro och lägga till så mycket som fyra eller fem veckor till den växande säsong. När vädret är tillräckligt varmt, Fröplantorna in i trädgården. Detta gör ofta skillnaden mellan grödor som har möjlighet att fullt utvecklas och de som nästan gör det men inte räcker till i slutet av sommaren.

Sådd

Hur frön sås varierar avsevärt mellan de många typerna av frön. Som en allmän regel har utsäde paket information om hur djupt att plantera frön, hur varma jorden måste vara och om fröna behöver ljus för att gro.. Den enklaste plantering metoden är att så Fröer med enskilda torv pluggar eller plantera dem i fack fyllda med steril krukväxtjord.

Vård

När fröna planteras först, måste de hållas varm. Hålla de flesta typer i mörkret för de första dagarna efter plantering. Detta hjälper dem att gro snabbare. Vissa fröer, såsom olika sorter av lummiga sallad, kräver ljus för att gro. Placera sådana sorter i växa lampor direkt. För andra typer, plantera frön, placera dem i fack och placera brickan i en svart plastpåse. Leta upp det på en varm plats, såsom ovanpå kylskåpet, tills fröna gror.

Lätta typer

Flera typer av växa lampor är allmänt tillgängliga för lekmannen. Fluorescerande växa lampor ger varmt ljus och används ofta i kombination med vanliga lysrör, som är cool i färg, för att erbjuda ett mer komplett utbud av lightwave färger till odling av växter. Glödlampa växa lampor kan användas till spotlight-odling av växter, men är inte lämpliga för odling av plantor på grund av deras begränsade täckningsområde och hög drifttemperatur. Hög intensitet ansvarsfrihet (HID) lampor är effektiva för att odla många typer av växter, men är inte lika effektiva som lysrör och används inte så ofta.

Belysning Period

När fröna når den punkt där de behöver ljus, är det bäst att sätta ljuset på en timer så att växterna får en konsekvent mängden ljus varje dag. Antar att lamporna är inställda så att adekvat ljusintensiteten som tillhandahålls, behöver nya plantor ca 16-18 timmar per dag av ljus. För lysrör att nöjaktigt skall kunna tillhandahålla nödvändiga ljuset, bör rören placeras inom några inches av växterna och flyttade upp när de växer. Denna mängd ljus ger plantorna vad de behöver för att växa starkt, stadiga stjälkar och välformade blad som kan producera tillräckligt med mat för att stödja anläggningen under hela dess livstid.