Hur mycket lutning att sätta på ett dike när du installerar en avlopp bricka?

När du lider av en blöt källare eller FATHANTERING och fuktig fläckar på din gräsmatta och trädgård, är en fransk avlopp ett svar för att ta bort ytan vatten. Installera en franska avlopp är ett stort åtagande som kan bli föremål för lokala byggnad förordning. En viktig fråga är hur mycket lutning att sätta på avloppet kakel.

Franska avlopp lutning

En fransk avlopp består av perforerade rör kallas Töm bricka som är inbäddad i ren grus. Grundvatten, efter minsta motståndets väg tränger grus och går in i avloppet kakel genom perforeringar. Det rinner ner till en pumpade sump, torka ordentligt, ovädren dränera eller yta utlopp för bortskaffande. Rekommendationer varierar på hur brant lutning avlopp kakel. Vissa lokala koder kräver avlopp bricka att ha samma 2 procent lutning som sanitära avlopp. Det betyder kakel måste släppa av 2 vertikala fötter för varje 100 linjära fot av kakel. Andra experter rekommenderar cirka en 1 procent lutning. En 1 procent lutning innebär avlopp kakel kommer att sjunka med ca 1 vertikal foten för varje 100 linjära fot.

Dränera dikning

Det första steget när du installerar en franska avlopp är att gräva ett dike. Diket ska vara ungefär en fot brett och så djupt som behövs för att uppnå önskad lutning. För att kontrollera lutningen, ange en referens andel nära struktur och köra andra stakes längs diket. Kör en sträng från referens bål till dike insatserna och knyt strängen exakt nivå. Mäta djup från varje sträng till dike botten och senare till toppen av avloppet kakel. Starta trenching från låg platsen där vattnet kommer att rinna in i din sump, torka ordentligt, ovädren dränera eller yta stuprör. När du använder en franska avlopp för att lindra våta källare eller crawl utrymmen, bör dike djup under toppen av stiftelsen fot.

Lägga kakel

När din trench är gjort, linje det med genomsläpplig landskapsarkitektur tyg och fyll den med tvättade 1-tums grus till ett djup av ca 4 till 6 inches. Avloppet kakel kommer med rader av hål vid 4-tiden och klockan 8 positioner. Du bör använda avlopp bricka som är minst 4 inches i diameter. Fastställa avlopp kakel med hålen. Det insamlade vattnet kommer in i röret genom hål och flödet ner "Invertera," gutter-liknande utrymmet mellan raderna av hål.

Aldrig uppåt

Aldrig lägga avlopp bricka med hålen uppåt. Detta besegrar målet att samla in den maximala mängden grundvatten och uppmanar igensättning. Fylla diket med mer grus upp till en punkt ungefär en fot under ytan. Täcka grus med mer genomsläpplig landskapsarkitektur tyg och återfyllning med jord, arbetar från high end till låg slutet. Ansluta avloppet kakel till sump, torka ordentligt, ovädren dränera eller yta utlopp och täcka lämpligt.