Hur mycket kostar en betongplatta?

Betongplattor gör utmärkta ställen för utemöbler, utomhus matlagning platser och platser som att park fritidsfordon. Totala kostnaderna för att installera en betongplatta beror på flera faktorer.

Storlek

Storleken på en betongplatta är starkt bidrar till den totala kostnaden. Enligt costhelper, en 200 m² stora platta kostar $1,000 till $2,000, medan en 1 600 m² stora platta kostar uppåt $6,000 2011.

Överväganden

Om mindre konstruktion krävs för att gjuta en betongplatta på din egendom, räkna med att betala tusentals dollar mer för projektet. Det medför med tunga maskiner för att gräva och platta marken, och ta bort träd eller andra stora anläggningar.

Gör det själv betongplatta installationer är vanligtvis mindre än hälften av kostnaden för att hyra en professionell, enligt costhelper, men om du inte är erfaren i hälla betong, är det bäst att anlita en professionell.

Funktioner

Konkreta kuddar kan stämplas eller färgade för att lägga till dekorativa mönster. Dessa tillägg lägga till hundratals dollar kostnaden för ditt projekt, beroende på hur mycket extra arbete krävs för att lägga till dessa funktioner.