Hur mycket klor för att sanera ett Spa?

Trycksatt jets relay vatten hela en badtunna, massera kroppen och att skapa bubblor för att koppla av användaren. Tillsats av klor och andra kemikalier är nödvändigt på grund av den förhöjda temperaturen i vattnet, som ofta kan överstiga 100 grader. Klor kan hindra bakterier från att växa i denna inbjudande miljö.

Funktioner

Ett stycke glasfiber och plast badtunnor blev populärt under 1980-talet. Genom gjutning material, skapa tillverkare olika kombinationer för sittplatser. Förvarade under handfatet är VVS, rör och ledningar för bubbelpoolen, inklusive filtrering system och vatten värmare. En dekorativ kjol är vanligtvis virad runt spa att skydda dessa delar.

Användning och skötsel

Hot tubs varierar i storlek från 100 gal. till 1.000 gal. När påslagen, cirkulerar vatten hela tiden genom systemet. Elektriska komponenter och värmeelement använder mycket mer energi än andra hushållsapparater. Regelbunden användning av spa lägger märkbart till din månatliga elräkning.

Det varma vattnet i badkaret ger en idealisk livsmiljö för mikroorganismer och mögel. Flytande eller fast klor dödar de flesta bakterier och håller vattnet klart. Klor kan köpas på pool och spa butiker och stora detaljhandelskedjor.

Säkerhet

Storleken på ditt spa bestämmer hur mycket klor för att lägga till för att hålla vattnet rent utan att skada huden på spa användare. Enligt The SpaCyclopedia, är den rekommenderade mängden klor i ounces per gallon: 2,5 till 100, 6.25 till 250, 12,5 till 500 och 25 till 1000. Fast, eller pulverform, klor bör lösas upp i en hink med vatten innan du lägger i spa; klor insättningar kan skada skalet av spa om de sitter i för länge utan upplösning. Vid behandling av ditt spa med klor, bära handskar och gamla kläder. RAW klor kommer att bränna huden och bleka kläder.

Underhåll

Klor försvinner så småningom från vattnet. Testutrustningar och remsor mäta enkelt mängden klor i vattnet med färg indikatorer. Beroende på hur ofta spa används-- och om den täcks--att bestämma hur ofta måste klor läggas. Spa ägare bör regelbundet testa mängden klor varje vecka.

Överväganden

För att hålla vattnet rent och den höga klor, hålla en cover på spa när det inte används. Direkt solljus kan i huvudsak bränna bort klor i spa. För att spara på energikostnaderna, sänkas temperaturen när spa inte är i bruk.