Hur mycket blekmedel att sätta i en sprayflaska att sanera?

Hur mycket blekmedel att sätta i en sprayflaska att sanera?

Klorin har länge använts för att rengöra och sanera runt huset. Från skärbrädor till soptunnor är blekmedel produkten går till att få bort bakterier och bakterier. Blanda ihop en klor blekmedel lösning i en sprayflaska och använda den på olika platser runt ditt hem för att desinficera.

Fakta

Hushålls blekmedel dödar 99,9 procent av virus, bakterier, bakterier och vissa typer av mögel. Den aktiva ingrediensen i blekmedel, natriumhypoklorit, blandas med vatten för att skapa denna kraftfulla och effektiva desinfektionsmedel. Hushålls blekmedel är inte en förorena till grundvattnet, och det utgör inte en fara för miljön. I själva verket de flesta av blekmedel bryter ner innan det når avloppsrening.

Blanda en lösning

Börja med en ren, Tom 32 oz sprayflaska. Se till att det finns inga spår av andra rengöringsprodukter i flaskan. Lägg ¾ tsk av hushålls blekmedel i flaskan. Fyll flaskan med rumstemperatur vatten. Sätt på locket och skaka flaskan väl. En allmän regel för desinfektion med blekmedel är att använda 1 msk av hushålls blekmedel för varje en gallon vatten.

Med hjälp av varmt eller kallt vatten kan minska effektiviteten av blekmedel blandningen. Istället Använd rumstemperatur vatten för att hålla klor förlust till ett minimum. Ta bort innehållet i en sprayflaska i slutet av dagen när sanitizing är gjort; blekmedel förlorar dess effektivitet när det sitter för länge.

Var och hur man använder

Din sanitizing blekmedel spray kan användas på olika ytor i hemmet. Det fungerar bäst om ytan är ren och sköljas väl före desinfektion med blekmedel. Spraya sanitizing spray på ytan du vill desinficera. Låt det sitta i en minut eller två och sedan torka bort med en torr trasa. Använda blekmedel spray på en mängd olika hårda ytor i hemmet, inklusive bänkskivor, badkar, WC, handfat, skära styrelser, vitvaror, golv, soptunnor, barn barnstolar och potta säten, väggar, strömbrytare och dörrhandtag.

Varningar

Bleach är en hård produkt och måste användas med försiktighet. Alltid bära gummihandskar och arbete i ett väl ventilerat utrymme. Hålla blekmedel utom räckhåll för barn och från husdjur. Blekmedel ska aldrig blandas med andra rengöringsmedel. Giftiga gaser frigöras som kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter. Späd alltid ut blekmedel med vatten innan du använder. Bleach kommer att ändra färgen eller skada vissa ytor. Innan sprutning sanitizing spray på någon yta, testa ett litet område med blekmedel blandningen att kontrollera för färgförändringar eller skador.