Hur mäter man konkret gångvägar

Hur mäter man konkret gångvägar

Husägare bygga konkret gångvägar för ett smidigt, rakt och säkert område att promenera. Det finns inget utrymme för krokiga eller ojämna sidor, gör gångvägen farlig för promenader. Du behöver ta riktiga mätningar inte bara för att se till att gångvägen är jämn och rak utan att räkna hur mycket konkret att hälla. Om du gör beräkningarna korrekt, kan du köpa ditt material på en gång och avsluta jobbet snabbt.

Instruktioner

•Measure längden på gångvägen från startpunkten till slutet. Gör detta till ett exakt mått utan att lägga någon extra inches. Runda fraktioner upp till den närmaste tum. Inte subtrahera något utrymme för expansion lederna. Starta gångvägen vid en befintlig trottoar om närvarande och till grad att hänrycka av en byggnad eller en annan gångväg.

•Hitta bredden på gångvägen som passar dina behov. En standard trottoaren är 6 fot eller mer omfattande beroende på område och storleken på din lott, men en bostads gångväg behöver inte vara den som bred, om inte du förväntar dig tung tvåvägs gångtrafik. En 3-fots bred trottoar räcker för singel-bredd promenader.

•Figure kvadratmeter av det område som du planerar att täcka med betong genom att multiplicera bredden med längden. Att räkna kubikfot av betong behövs, ta kvadratmeter och multiplicera det med 4 tum eller 1/3 av en fot, som är djupet av betong. Till exempel, ger en 3-fots bred gångväg multiplicerad med 20 fot långa dig 60 kvadratfot. Den 60 kvadratfot multiplicerat med 1/3-fots ger du 20 kubikfot av betong.