Hur många brandvarnare behöver jag?

Brandvarnare ska finnas i varje hem som en del av grundläggande säkerhetsföreskrifter. Brandvarnare kan minska risken att dö i en eld med 50 procent och är mycket prisvärda, börjar på mindre än $10. Den amerikanska Fire administrationen har specifika rekommendationer om hur många larm behövs och var de ska placeras.

Där ska rökdetektorer placeras?

Den amerikanska Fire förvaltningen rekommenderar att det finnas minst en brandvarnare på varje våning, och i vissa fall mer än en. Om en person sover med sovrumsdörren stängd, måste det finnas en ytterligare rökdetektor inne i sovrummet. Då stänger dörren hindrar röken kommer in i rummet, det förhindrar också att brandvarnaren plocka upp rök i sovrummet.

Var inte att placera larm

Det finns flera platser i hemmet där brandlarm inte ska placeras. Två sådana platser är köket och garaget eftersom rök och ånga kan kvitta en alltför stor del av falsklarm. Också, vindar och crawl utrymmen som inte används av värme och luftkonditionering behöver inte dem eftersom temperaturen kan bli till varmt eller kallt för detektorn att arbeta. Enligt amerikanska Fire Administration upptäcks bränder som startar på dessa platser av andra larm tillräckligt snabbt.

Arbetar larm

Viktigt är också hur många fungerande brandvarnare är närvarande. Enligt den amerikanska Fire administrationen, det uppskattas att cirka en tredjedel av alla brandvarnare fungerar inte. En nedlagd brandvarnare är bättre än ingen brandvarnare. I själva verket erbjuder icke fungerande brandvarnare en falsk känsla av säkerhet. Larm bör testas en gång i månaden och ersättas minst var 10 år, även om larmet fortfarande fungerar.