Hur man ympa en rosenbuske

Välj en ros växt med blom som du gillar och transplantat en stam på rotstocken av en härdig ros plantera som kommer att överleva i din lokala klimat. De flesta sorter av rosor är kompatibla med varandra. Efter en eller två växtsäsonger, kan du klippa bort stjälkar av ursprungliga rotstocken och ympade rose kommer att ta över.

Instruktioner

Ympning en stam

• Rengör din kniv med isopropylalkohol. Torka den med en steril bomull boll eller gasväv pad. Se till att transplantatet skära som du väljer har minst två knoppar. Skär botten av din graft skära i en V-form liknar kanten av en mejsel eller bladet av en skruvmejsel. Fukta skär botten med en vattendimma.

•Kapa ett snäpp i stammen av härdig ros anläggningen i ungefär 100 graders vinkel.Skjut in transplantat i mottagande snittet tills det är tätt.

•Använd ympning tejp för att snabbt slå in området transplantat. Det bör vara tätt. Om du använder bengraft vax, mjuka upp det i händerna först. Försiktigt pressa vaxet runt snittet att säkra graften.

Ta hand om ympade anläggningen

•Mist vatten på anläggningen. Det bör vara fuktig, inte drypande våt. Sätt plantan i en klarglas cloche, en klockformad cover används för att skydda växter från kylan. Om du inte har en cloche, sätta anläggningen i en läsk flaska med basen skär bort eller i en klar plast påse. Skydda växten detta sätt kommer att hålla luftfuktigheten nära 99 procent. Detta minskar belastningen på transplantatet.

•Reacclimate den nya Rosen genom att göra ett litet hål i det skyddande beläggning på den första dagen. Lägg till några hål på den andra dagen och följande dagar. Om du använder en cloche, ta bort den i 1 timme första dagen, 2 timmar den andra dagen och varje dag som följer. Efter den sjätte dagen, vatten rose. Lämna den i skugga för en annan vecka.

•Observe stor Knut som vanligtvis utgör där transplantatet gjordes. Detta kallas "graft union", eller helt enkelt "unionen." Den övre delen av rotade ympkvistar växten kallas "scion."Nya stammar bör utveckla från scion varje vår. Gamla och döda stjälkar bör tas bort hela vägen till toppen av unionen. Ingen stub bör lämnas.Grundstammen, valt för sin härdighet och styrka, skickar ibland upp ett nytt skott mellan roten och unionen. Dessa kallas "rotskott." Om de lämnas ensamma, kommer de så småningom blommar. De sap energi från rötterna som stöder scion och bör tas bort.