Hur man Weatherstrip historiska Windows

Hur man Weatherstrip historiska Windows

Weatherstripping har visat att spara så mycket som 15 procent på energiförbrukningen i varje hus. Samma regel gäller för historiska windows, är det viktigt att säkerställa weatherstripping inte äventyrar historiska utseende på fönstret eller huset. Installationen av weatherstripping är en uppgift som inte kräver en professionell entreprenör. När ditt material monteras, kan ett fönster vara weatherstripped i några minuter med minsta krångel.

Instruktioner

•Inspect fönstret för följande komponenter: sidhuvud eller dörrposten, SIDOPOST eller ram, sill, surround, skärp, glas och muntins. Huvudet är toppen av öppningen i väggen för fönstret. Om den är gjord av metall att stödja tegelstenar, kallas det ett överstycke. SIDOPOST eller ramen är gjord av trä eller metall, och det är längs sidan av öppningen. Tröskeln är styrelsen eller metall "golvet" framing botten av öppnandet, oftast bredare än sidostycken. Bågen är ramen som håller glaset, och om fönstret öppnas och stängs, skärp är vad du flyttar. Glaset är monterad i bågen, och om flera bitar av glas som används i ett enda skärp, trim som håller glaspaneler på plats är Skruvposition.

•Inspect fönstret för att avgöra om det är en hängd singel-, dubbel-hängde, förtält, Sidohängt fönster, skjutdörrar eller storm fönster. Singel-hängde medel fönstret flyttas inte. Storm windows flytta inte heller, men de är större, tyngre windows avsedd för en stor vy, singel-hängde windows är i storlek och konfiguration av standard windows. Förtält windows öppna uppåt på någon form av gångjärn. Casement windows öppna med en vev-handtag. Skjutbara fönster på sidorna på en skena.

•Identify lederna i fönstret. Lederna är de delar som avskiljer under rörelse. Exempelvis om du har en svängig, dubbel - hung fönster---ett fönster som öppnar sig som en dubbel-dörr---är gemensamt där de två skärp möts när stängt. Weatherstripping är ett band av material som täcker det stängda fönstret längs att gemensamma. Mäta gemensamma längden och spela in den.

• Välj din weatherstripping. Det kommer i metall, skum, vinyl och tätningsmedel pärla. För historiska bevarande, använda metall. Zink och koppar är mer benägna att vara giltiga, och de kan kompletteras med silikon täta längs insidan av den strippning där det inte är lätt att se.

•Trimma överflödig färg och grus ansamling från delen av bågen där du kommer att bifoga ditt strippning. Använda verktyget kniven försiktigt raka ytan lika platt som möjligt.

•Trimma weatherstripping till önskad längd och lätt fil skarpa kanter av ändarna. Justera strippa på skärp som du vill koppla den. Säkerställa tillräcklig överlappning. Om överlappningen inte är möjligt, måste ha ramen repareras.

•Tryck på i topp spik eller skruv i den övre skruven. Nytt kontrollera anpassningen till varje fästelement och gå från toppen till botten i sekvens. Om du har en överlappning, fil av överskottet. Testa fönstret för att garantera att fungera korrekt.