Hur man VINTERBONA sommaren lökar i Kansas

Hur man VINTERBONA sommaren lökar i Kansas

Blomsterlökar producera en rad olika sommar-blommande växter, inklusive tulpaner, Dahlia, kallor, krokusar, liljor och Iris. Dessa växter är perenner och tillbaka år efter år med rätt omsorg. I varma områden som USDA växande zoner 9 och 10, kan lökarna bo i marken året runt med något skydd. I kallare områden som USDA växande zoner 5 och 6 i Kansas, där temperaturen sjunker under fryspunkten under vintern, behöver sommaren lökar vinterskydd. Gräva lökar upp efter deras blom är klar, och lagra dem över vintern för återplantering av våren.

Instruktioner

•Dig varje sommar glödlampa men dagliljor upp i sommar eller höst, efter deras blom är klar. Alla sommar glödlampor behöver skydd när den första frosten passerar i slutet av September till mitten av oktober. Använd en spade att försiktigt ta bort glödlampor från smutsa, och dra eller skära av gamla bladverk.

•Lay lökarna i en säker, torr plats och låta dem torka i en vecka. Lägg lökarna ut så att de inte vidrör varandra under denna torkningen.

• Fyll en låda med matjord och plantera lökarna för lagring, eller wrap enskilda lampor i torv mossa och ställa in dem i rutan. Se till att ingen av lamporna rör varandra direkt under förvaring, eftersom de kan ruttna.

•Placera rutan i en torr, skyddad plats där det kan sitta ostört för vintern. Rutan bör få temperaturer mellan 40 och 50 grader Fahrenheit. Inte vatten lökarna under förvaring, eftersom de är vilande och inte kräver något stöd.

•Flytta lökar tillbaka till utomhus trädgård efter sista frost, som bör falla i mitten av maj.