Hur man växt & plocka lila Hull bönor

Lila hull bönor, en mängd södra ärtor, kan vara ett gott tillskott till någon maträtt. Dessa bönor är en gemensam mat i USA, särskilt i söder och tros ha sitt ursprung i Afrika. Även om de tycks vara en djupt lila när den odlas i trädgården kan bli de faktiskt grön när kokta. Plantera dessa bönor i slutet av våren eller försommaren, eftersom de är extremt toleranta av varmt väder, enligt University of Arkansas. Om du planterar lila hull bönor i höst, plantera dem i minst 65 dagar före ditt område genomsnittliga frost att säkerställa dina växter är produktiva.

Instruktioner

•Välj en plats som erbjuder Sol och väldränerad lera jord. Samla ett exemplar av din växande jord och ta den till din lokala förlängning office för test för att ta reda på markens pH-värde. Se till att din jord pH ligger mellan 5,8 och 7 och lägga till några ändringsförslag som föreslår att dina resultat från marken vid behov. Undvik plantering lila hull bönor i extremt bördiga jordar, vilket kan resultera i överskott vine tillväxt och lite produktion av bönor.

•Känn temperaturen i din plantering jord att se till att det är minst 65 grader Fahrenheit men helst 70 grader eller högre. Se också till marken inte är alltför blöt, vilket kan resultera i roten ruttnar eller fröplanta sjukdomar. Placera om fem frön till sju frön per fot och plantera dessa frön en tum djup. Täck fröna lätt med jord.

•Använd en gödselmedel till din plantering område, tillverkarens instruktioner och förslag från dina resultat från marken. Dessutom ger din lila hull bönor tum vatten varje vecka genom bevattning om de inte får tillräcklig regn vatten.

•Använd en fungicid vid behov på dina växter att skydda dem från Ko ärter bladlöss, som kan visas på tidigt planterat bönor och majs earworms samt stinkbugs, som ankommer på sena grödor. Dessutom sätta en herbicid på dina bönor växter, följande etikett riktningen, att kontrollera tillväxten av ogräs som kommer att konkurrera med dina bönor växter för vatten och viktiga näringsämnen.

•Plan att skörda din lila hull bönor när baljorna är hälften lila med välformade ärtor. Plocka dem för hand och hålla dem i en sval, väl ventilerad område. Förvara dem i ett område som är 45-50 grader, vilket kommer att hålla dem fräscha för ett par dagar.