Hur man vattenväxter med mikrad vatten

Trots ett rykte cirkulerar på Internet att mikrad vatten dödar växter, det finns har inga bevis för att mikrad vatten några negativa effekter. Ryktet började med en förmodade experimentet (som kan ses på www.execonn.com/sf/) att visade mikrad vatten kan skada växter eller råna bevattna av mineraler, men försöket har sedan dess varit krossat (se avsnittet referenser i den här artikeln för mer information).

Instruktioner

•Ångsterilisator vattnet i en icke-plast, icke-metall behållare. Mikrovågsugn för ca två minuter eller tills vattnet kokar. Kokande vatten kommer att döda alla mikrober som kan påverka dina växter om det finns en folkhälsorelaterade kokande ordning i praktiken (som är relativt sällsynta i de utvecklade länderna), men det påverkar inte vattnets mineralhalt.

•Tillåt vattnet svalna till rumstemperatur. Hälla varmt vatten på växter kunde skålla dina växter, och om du gör din vattnas i ett växthus, det varma vattnet också kan döda insekter som kan vara bra att dina växter.

•Water växter med mikrad vatten. Det är bättre att hälla vattnet direkt från behållaren som du brukade mikrovågsugn vätskan så att du inte inför eventuella föroreningar som du elimineras genom uppvärmning.

Tips & varningar

  • Överväga ytterligare alternativ till förbättra vattenkvaliteten som du tillhandahåller för dina växter, till exempel ett vattenfilter som kan ta bort klor och fluor.
  • Med tanke på sällsynthet av folkhälsorelaterade kokande order och begränsad nytta av kokande vatten för att eliminera föroreningar i de utvecklade länderna, kan du åter överväga om vattna dina växter med mikrad vatten är nödvändigt, särskilt om det finns en risk att du av misstag kommer hälla varmt vatten på en anläggning innan det svalnar.
  • Använda icke-plast och icke-metall behållare när du använder mikrovågsugnen. Plast kan läcka ut i vattnet och metall kan svärta eller orsaka brand inuti din mikrovågsugn.