Hur man vårdar och rengör en Vinyl golv

Hur man vårdar och rengör en Vinyl golv

Vinylgolv är ett effektivt pengasparande alternativ till dyrt kakel eller marmorgolv. De ser attraktiva och kan klä upp vilket rum som helst. Plastgolv är enkel att installera, perfekt för gör-det-självare. De flesta plastgolv är skal-och-stick kakel. Hela golvet kan installeras i några timmar. Med rätt skötsel och rengöring, ser din vinyl golv nästan ny i år.

Instruktioner

•När du rengör en vinyl golv på regelbunden basis, använda ett milt rengöringsmedel och varmt vatten med en mopp. Använd inte varmvatten. Värmen från vattnet kommer att lossa limmet på den vinyl underlag. Regelbunden rengöring skall utföras på varje vecka, eller mer om golvet är i ett område med hög trafik.

•Gör ren fläckar, använda en 50-50 blandning av blekmedel och varmvatten med en mopp.

•Gör ren tunga fläckar, blanda 1/2 kopp glycerin med 1 1/2 koppar varmt vatten. Fukta en ren trasa i blandningen och sedan vrida ur trasan så att det är fortfarande blött men inte droppar. Lay våt trasa på fläcken och låt det in över natten. Tvätta golvet med varmt vatten och milt rengöringsmedel på morgonen.

•Rengör spill som nagellack eller färg, blot upp så mycket av spill som du kan. Gnugga inte utsläppet, eftersom du kommer att smutskasta det. Vänta på den överskjutande torka. När överskottet av utsläppet har torkat helt, med fin stålull försiktigt skrubba bort återstående plats.

•Om du vill ta bort svart sko markerar Använd citron juice på en mjuk borste att skrubba bort märken.

•Om du vill fixa en vinyl golv kakel som har börjat att lyfta i kanterna, Använd en hårtork för att värma upp vinyl golv kakel och självhäftande stöd fram till varm vid beröring. Lägg något tungt på kanten för en timme eller så.

Tips & varningar

  • Alltid köpa extra golvplattor ifall någon befintlig brickor skadas.